Snart med turistvisum til Saudi Arabien

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det ser ud til, at der fra den 27. september vil blive muligt at få udstedt et turistvisum til et besøg af Saudi Arabien. Landet er hidtil været lukket for vestlige turister. Der blev kun udstedt religiøse visa til rejser til Mekka.

Beskeden om turistvisa til Saudi Arabien kommer fra den saudiske avis Okaz, og forskellige andre arabiske medier har overtaget historien. Den dag er der en stor begivenhed, hvor nyheden forventes at blive officielt annonceret.

Turistvisum til Saudi Arabien

Turistvisumet bliver tilgængeligt for borgere fra 51 lande. Det er endnu ikke klart, hvilke lande det præcist vil omfatte. Omkostningerne til visumet vil blive 440 Saudi Riyal, knap 800 danske kroner. Dette beløb inkluderer også en obligatorisk sygesikringspolice. Visumet er gyldigt i 90 dage, og du kan enten ansøge online på forhånd eller når du ankommer til lufthavnen, ifølge avisen.

Initiativet ses som et vigtigt skridt i reformen af økonomien. I stedet for at være afhængig af olieindtægter, er fokus nu på andre indtægtskilder, såsom turisme.

Turisme

Saudi Arabien arbejder allerede med enorme projekter i landet for at hjælpe turistbranchen med at tiltrække mange nye besøgende til kongeriget.

Flere forskellige former for nye destinationer skal etableret, udover de eksisterende religiøse steder Mekka og Medina. For eksempel annoncerede Prins Mohammed projektet ‘Det Røde Hav – Amaala’ sidste år. Dette er et område med resorts, der konstrueres langs en strimmel af 50 uspolerede øer. Der skal være luksushotelkæder og boligtårne, men infrastrukturen er også vigtig, såsom veje, en lufthavn og en havn. Det er meningen, at den første del af projektet vil være færdig i slutningen af 2022.

Området hvor Amaala skal etableres (Billedet: Amaala)

Etablering af en mega-temapark Qiddiyah forventes at tiltrække 1,5 millioner besøgende om året. Parken kan let nås inden for en times kørsel fra hovedstaden Riyadh. Det er meningen, at parken skal åbne dørene i 2022.

Der er også flere steder med UNESCOs verdensarv, såsom Qasr al Farid, der kan ses på billedet ovenfor.

Konklusion

En ferie til Saudi-Arabien er nok ikke det første, du tænker på. De høje visumomkostninger på knap 800 kroner før det nok heller ikke som det første på ønskelisten. Alligevel kan det være ret specielt at besøge et land, der har været så isoleret så længe. Rødehavskysten og dens uspolerede natur siges også være enormt smuk.

Denne artikel er baseret på en artikel oprindeligt skrevet af Theo Sikking fra vores søsterside Insideflyer.nl.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *