Sri Lanka indfører visumfri indrejse

Sri Lanka

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Danske turister behøver ikke længere at ansøge om et turistvisum til Sri Lanka. Ordningen, der gælder for 48 lande, er ment til at tiltrække flere turister til landet.

Det var oprindeligt meningen, at det ville være muligt, at rejse ind i Sri Lanka uden på forhånd at søge om et visum fra den 1. maj 2019. Ordningen blev dog udskudt efter de blodige angreb i påsken. Turisme kollapsede derefter fuldstændigt på grund af negativ rejserådgivning fra mange lande.

Sikkerhed

Selvom nødstilstand stadig er i kraft i Sri Lanka, forsikrer premierminister Ranil Wickremesinghe, at hans land er sikkert for alle igen. Ifølge ham blev alle personer, som mistænkes for at være involveret i angrebet, omkring 200 mennesker i alt, arresteret.

Den officielle rejsevejledning fra udenrigsministeriet er i kategorien “Vær ekstra forsigtig”. Det betyder, at de fleste danskere ikke vil opleve nogen problemer under besøg i Sri Lanka, men at du alligevel til enhver tid skal være opmærksom på din personlige sikkerhed og holde dig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder, nyhedsmedier, og dit rejsebureau.

Antallet af turister ser ud til at vende lidt opad igen. Manglen på turister gav store udfordringer for lokalbefolkningen. Mange indbyggere er afhængige af turisme, som taxachauffører, hotelpersonale, lokale rejsebureauer og restauranter. De venter alle ivrig på, at nye turister kommer til landet.

Visumfri periode

Den visumfri periode vil sandsynligvis vare i seks måneder. Derefter vil regeringen beslutte, hvor mange indtægter de er gået glip af fra visumgebyrerne. Prisen for et turistvisum til dato var 35 USD, omkring DKK 235. Det var allerede muligt at ansøge om et “visum ved ankomsten” online, men det er heller ikke længere nødvendigt.

Ordningen gælder blandt andre for alle lande fra Den Europæiske Union, Norge, Schweiz og USA.

Denne artikel er baseret på en artikel oprindeligt skrevet af Theo Sikking fra vores søsterside Insideflyer.nl.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *