Lufthansa nedlægger rute til Mellemøsten

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Den tyske flygiganten har besluttet at nedlægge ruten fra Frankfurt til Jeddah (FRA-JED). Det sker 13. januar 2020 – mere end 50-år efter ruten blev etableret.

Havnebyen Jeddah er Saudi-Arabiens kommercielle hovedstad. Byen har den største havn ved Rødehavet og er med cirka fire millioner indbyggere den næststørste by i Saudi-Arabien efter hovedstaden Riyadh.

Lufthansa startede flyvninger til den saudi-arabiske by allerede i maj 1969. Virksomheden kommunikerer selv følgende i forbindelse med lukningen:

Lufthansa-gruppen evaluerer og optimerer løbende hele sit rutenetværk. Som et resultat heraf har Lufthansa besluttet at indstille flyvninger på ruten fra Jeddah til Frankfurt. Den sidste flyvning fra Frankfurt til Jeddah er planlagt til 12. januar 2020. Den tilsvarende returflyvning fra Jeddah til Frankfurt finder sted den 13. januar 2020.

Fra oktober 2019 indtil den sidste afgang flyver LH652 fra Frankfurt til Jeddah 6 dage om ugen. Ruten vil stadig blive betjent af Airbus A330.

Foto: Lufthansa Group

Indtil november 2018 blev ruten betjent ved at flyet fra Frankfurt til Addis Abeba havde en mellemlanding i Jeddah. Dette blev for et år siden ændret til 2 direkte ruter fra Frankfurt til henholdsvis Addis Abeba og Jeddah. Selvom dette tiltage reducerede rejsetiden med 7 timer, medførte denne ændring ikke den ønskede forbedring i rentabiliteten. Derfor har den manglende indtjening tvunget Lufthansa til at nedlægge ruten.

Efter lukningen i januar vil Lufthansa fortsætte med dagligt at flyve fra Frankfurt til Saudi-Arabiens hovedstad Riyadh og havnebyen Dammam ved den persiske golf.

Flyselskabet Saudia flyver i direkte konkurrence med Lufthansa. Vi har tidligere anmeldt Saudia konkurrerende rute her. Vi har også tidligere bragt en anmeldelse af Saudias lounge i Jeddahs lufthavn. Den kan ses her.

Fra Danmark kan man stadig flyve til Jeddah med Turkish Airlines via Istanbul og Egyptair via Cairo. Begge selskaber er lige som Lufthansa med i Star Alliance – og vil derfor kunne give EuroBonus point.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er skrevet af Joakim R. og oprindelig bragt på vores norske søstersideHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *