Anmeldelse: Swiss Business Senator Lounge Zurich

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Vi har tidligere anmeldt Swiss First Class Lounge, som er en verden for sig. Den er desværre også kun til de udvalgte få, flere af os vil kunne nyde af Swiss Business & Senator Lounge, som vi anmelder her. Selvom lounger er i ikke-Schengen området af lufthavnen, kan det være et godt alternativ mens Schengen-loungen er lukket på grund af ombygning.

På vej hjem fra et weekendophold i Schweiz, rejste jeg hjem med Swiss. Jeg tog ekstra tidlig til lufthavnen, fordi jeg vidste der var en udmærkede lounge ved E-gates, nemlig Swiss Business & Senator Lounge Zurich.

Loungen befinder sig dog i ikke-Schengen zonen og jeg ville derfor normalt ikke have adgang til den, fordi jeg fløj til en destination i Schengen området. Men fordi jeg ofte tager en omvej, valgte jeg også at gøre det denne gang. Jeg gik op til paskontrollen og viste mit boardingkort. ‘De flyver til Amsterdam og vil forlade Schengen zonen?’ Jeg forklarede at jeg gerne ville besøge Swiss Senator loungen. ‘Som du vil, ingen problem’ var svaret og jeg kunne gå videre. E-gates befinder sig i en satelitterminal og for at tage derover, skulle jeg tage en ‘people mover’.

Swiss Senator Lounge
Med ‘people mover’ til E-gates

Jeg vil i øvrigt beskrive lufthavnen i Zurich som den mest effektive som jeg nogensinde har besøgt. Alt er tydeligt skiltet og det er nemt at danne sig et overblik.

Modtagelsen

Ankommet til loungen, skulle jeg tage en elevator op til receptionen. Mit boardingkort blev scannet, og det blev ikke engang bemærket, som jeg tit har oplevet i USA, at jeg skulle tage til den lounge der lå nærmest min afgangsgate. For at kunne besøge denne lounge, skal du flyve på business class eller være Star Alliance Gold / Miles & More Frequent Traveller medlem. Den venlige dame fortalte mig at Swiss Business Lounge lå til venstre, og Swiss Senator Lounge til højre. Begge fungerer egentlig som én lounge. Senator loungen har et større buffet og også en god whiskey bar. Jeg valgte først at besøge business loungen.

Swiss Business Lounge

Efter jeg kom ind, lagde jeg mærke til størrelsen og mængden af lys i loungen. Det var ret rolig på det tidspunkt, og jeg kunne stille og rolig tage billeder. Der er adskillige siddehjørner med stolene stillet op i en firkant. Der var også liggestole med udsigt på flyene. Der var ingen mangel på stikkontakter i denne lounge. Også antallet af arbejdspladser lagde jeg mærke til, som tyder på at loungen bliver brugt meget at forretningsfolk. Der er en bar med forskellige slags drikkevarer, et antal kaffemaskiner og et lille buffet. For en ordentlig aftenmad, har Senator loungen et bedre tilbud.

Swiss Business Lounge
Buffeten i Swiss Business Lounge

Bagerst i lokalet er der toiletter og brusebade. En rigtig god detalje ved lounger er direkte adgang til tagterrassen, hvor du kan se flyene lande og stige op. Terrassen bliver delt mellem de forskellige lounger ved E-gates.

Swiss Business Lounge
Panoramaterrassen

Swiss Senator Lounge

Efter jeg fik lidt at drikke og taget en del billeder, besluttede jeg mig for at gå videre til Senator loungen. Indretningsmæssig er loungen næsten ens med business loungen. Den største forskel er whiskeybaren og det udvidede buffet. Også her var det ret stille.

Swiss Senator Lounge
Rolig i loungen

Der var også rigeligt med siddepladser her. Fra familiepladser til arbejdspladser, men også liggestole med udsigt på flyvepladsen.

Swiss Senator Lounge
Liggestole

På buffeten kan du finde alt fra italiensk til asiatisk, men også salater, grønt og frugt var der i overdåd. Jeg fik en venlig betjening og valgte at prøve lasagnen denne gang.

Swiss Senator Lounge
Buffet i Swiss Senator Lounge

Herefter besluttede jeg mig for at taget et kig i whiskeybaren. Der viste sig at være adskillige slags whiskey. Tjenere kunne fortælle lange historier om dem.

Swiss Senator Lounge
Whiskey bar

Efter jeg havde set hele loungen, valgte jeg at gå tilbage til Schengen zonen for at vente på mit fly.

Service og wifi

Jeg er meget tilfreds over servicen i loungen. Der blev ofte ryddet op, alt så rent ud, og en af medarbejderne var så venlig at tage et par panoramabilledder af mig på altanen. Ved modtagelsen fik jeg overrakt kodeordet til wifi. Det var påfaldende at jeg skulle indtaste kodeordet og mine informationer hver gang. Forbindelsen var dog hurtig nok.

Konklusion

Jeg synes det var turen værd at forlade Schengen zonen for at nyde den fantastiske service og faciliteter i Swiss Business & Senator Lounge ved E-gates. Især til forretningsrejser kan loungen anbefales med de mange arbejdspladser. Det er en fin detalje at man har adgang til tagterrassen med udsigt på flyvepladsen. Senator loungen byder derudover på en udvidet buffet og en whiskeybar. Jeg ser frem til min næste rejse med Swiss på loung haul, hvor jeg kan nyde denne lounge igen.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Goffe de Boer fra vores søsterside Insideflyer.nlHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

- Rummelig og lys lounge
- Adgang til tagterrasse
- Whiskey bar

Cons

Næsten ingen

Atmosfære

Service

Indretning

Mad og drikkevarer

Faciliteter

Generel Vurdering

Konklusion

Det er helt klart værd at besøge Swiss Business & Senator Lounge, især for forretningsrejsende. Loungen byder på adgang til tagterrasse og en whiskeybar.

4.1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *