Apps til rejsen – Tripadvisor

Bonusfeber - Tripadvisor App

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Bonusfeber har testet Tripadvisor – en app til smartphones som er rettet mod det rejsende folk.

 

Quickfacts:

Navn: Tripadvisor
Version: 8.0.2
Pris: Gratis
Fungerer offline: nej
Tilgængelig til: iOS, Android, Windows Phone
Testet på: iPhone 5 / iOS 7.0.3

 

Tripadvisors formål ligger ganske klart i navnet; den ønsker at give brugeren gode råd under rejsen. Selve navnet Tripadvisor bør være kendt at de flere, da firmaet også er en af verdens førende hjemmeside med rejseråd og anmeldelser. App’en giver dig ganske enkelt mulighed for at søge blandt anmeldelser indenfor flere kategorier: hoteller, restauranter og attraktioner. I sidste udgave af app’en er det også blevet muligt at søge på flyrejser.

 

Bonusfeber - Tripadvisor App

 

Tripadvisor er bygget op som en tjeneste hvor du og jeg som brugere kommer med forskellige anmeldelser og kommer med vores erfaringer om de steder vi besøger. Der udarbejdes derefter en rangliste indenfor hver kategori på de forskellige steder i verden, og på den måde kan man finde anbefalede steder tæt på hvor du befinder dig, eller på et angivet sted. Tripadviser er også koblet videre til rejsebureauer, sådan at man f. eks. kan bestille hotel eller flyrejse med links direkte fra app’en. Når man søger på flyrejser har man også mulighed for at vælge sin ønskede rejseklasse (økonomi, business eller først). Det er en god egenskab som mange andre søgemaskiner for flyrejser mangler. De fleste regner bare med at kunderne ønsker at rejse så billigt som muligt.

Jeg har selv benyttet Tripadvisor mange gange når jeg har været på ferie, og specielt steder hvor jeg ikke har kendt området eller ikke har haft anbefalinger fra andre, er den et guldkorn til at finde gode restauranter eller hoteller. Siden man har relativt gode muligheder for at sortere på forskellige kriterier (restaurant efter køkken, hoteller efter stjerner osv) kan man få gode råd direkte på mobilen. Det at kunne være på et ukendt sted, men alligevel på en tilpas hurtig måde finde et udvalg af gode restauranter er en mulighed jeg sætter stor pris på. Ved at læse anmeldelser og se på kortet hvor stederne er, gør det let at få gåde råd når man er ude at rejse.

 

Bonusfeber - Tripadvisor App

 

Når man f. eks. søger efter restauranter eller hoteller, vil man få sine resultater rangeret indenfor den kategori som man har valgt. Herfra kan man gå ind og få en mere detaljeret beskrivelse af stederne, med information som adresse, telefonnummer, prisklasse, billeder og naturligvis en anmeldelse fra brugerne. Baseret på anmeldelserne danner det en karakter som gør det muligt hurtigt at se hvilke tilbagemeldinger der er givet. På nogen restauranter vil man også få et link op for at reservere bord. Man kan hurtigt lagte favoritstederne direkte i app’en så de er lette at finde igen senere.

App’en gør det også enkelt selv at skrive en anmeldelse når man har besøgt et nyt sted. Her kan man give sin oprigtige mening og sætte en karakter på oplevelsen. Tripadvisor har et imponerende antal steder lagt ind i sin database, men skulle man finde steder som ikke ligger der, kan man selv lægge disse ind på en simpel måde.

 

Bonusfeber - Tripadvisor App

 

Der har været enkelte nyhedsopslag omkring falske anmeldelser via tripadvisors sider. Det vil sige at ansatte eller andre har givet specielt positive tilbagemeldinger for at højne karakteren for det aktuelle sted. Det er nok alligevel noget man ikke behøver bekymre sig voldsomt over, men man skal som altid på nettet udvise en normal skepsis til hvad man læser.

App’en fungerer ikke offline, da der er tale om en søgningmaskine, men det kunne have været rart hvis dine favoritsteder var blevet lagret på en måde så du kunne finde kontaktinformationer og lignende. Et tip er derfor at benytte sig af søgningerne på hoteller eller andre steder med WiFi, hvis roamingpriserne i landet du besøger er høje. Heldigvis er priserne på internettrafik i udlandet på vej ned mange steder.

Tripadvisor har også andre apps, men disse vil blive omtalt i særskilte artikler.

 

Konklusion

Tripadvisor er en app som du absolut bø have på mobilen når du skal ud at rejse. Den er gratis, og alt i alt et meget godt hjælpemiddel når du er på farten.

Bonusfeber - 9 af 10

(Der gøres opmærksom på at Bonusfeber på ingen måde er tilknyttet udgiverne af de apps som vi skriver om. Anmeldelser og tests er kun baseret på brugererfaringer).

 

Diskuter denne og andre rejse-apps i vores forum.

Oprindelige udgivet på Bonusfeber.no af JørgenHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

  1. [email protected] siger

    Tripadvisor virker altså offline i det fleste byer, hvor man kan downloade reviews og kort på telefonen. Det er en ret essentiel feature og det burde I lige få tjekket op på 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *