Bliver bæredygtige hoteller det som flere hotelgæster søger hen imod?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Bæredygtige hoteller har været der længe. Faktisk har et land som Tyskland haft det i 20 år. Men nu ser det ud til at være et fokusområde for flere hotelkunder og dermed kan det være en tendens som vi vil se mere af, da flere og flere gerne vil kunne sige at de har holdt en klimaneutral ferie.

I Tyskland er det 20 år siden, at de første bæredygtige hoteller slog dørene op, og siden er antallet af de såkaldte BIO HOTELS steget, trods strenge krav til økologi og bæredygtighed. På et BIO HOTEL kan man nyde sin ferie med god samvittighed, for der er tænkt bæredygtighed hele vejen rundt.

Hotelgæster bliver ofte mødt af lille skilt på badeværelset, der henstiller til, at man bruger sit håndklæde flere gange ’af hensyn til klimaet’. På et tysk BIO HOTEL skal der mere til, hvis et hotel vil bryste sig af at være klimabevidst. Med vanlig tysk grundighed er der skrappe krav til og retningslinjer for økologi og bæredygtighed, hvis et hotel skal stemples bæredygtig og optages i foreningen ’BIO HOTELS’, som er en sammenslutning af bæredygtige hoteller.

BIO HOTELS blev grundlagt i 2001 og kan i år fejre 20-års jubilæum. I Tyskland er over 40 hoteller med i sammenslutningen, og antallet er stødt stigende.

I begyndelsen var fokus på økologien, men gennem årene er andre vigtige aspekter af bæredygtighed blevet tilføjet.

Bo Schou Lauridsen, der er turistchef i Tysk Turist Information.

I dag skal BIO HOTELS også leve op til en række krav som at bruge lokale økologiske råvarer, grøn strøm, økologiske kosmetiske produkter og nedbringe CO2-udslippet. Fra 2023 skal alle bio-hoteller være klima-positive.

Foreningen har strenge krav til økologi og bæredygtighed, og det er ikke bare tomme ord, for alle hoteller bliver to gange om året kontrolleret af uafhængige kontrolorganer for at sikre, at alle lever op til standarderne og certificeringerne.

Bo Schou Lauridsen, der er turistchef i Tysk Turist Information.

Luksus og komfort

Som gæst på et BIO HOTEL kan man også tillade sig at stille høje krav til komfort og luksus, for trods de høje krav til bæredygtighed er det ikke på bekostning af oplevelsen.

Du finder stadig høj gastronomi og den eksklusive wellnessoplevelse, de er bare bæredygtige. Når man tjekker ind på et BIO HOTEL, kan man holde ferie med god samvittighed, for der er tænkt klimapåvirkning ind i alle aspekter af driften.

Bo Schou Lauridsen, der er turistchef i Tysk Turist Information.

Netop den gode samvittighed er et vigtigt element for mange, når ferien skal planlægges.

Der findes over 40 BIO HOTELS i Tyskland, og blandt dem er der både hoteller til romantisk weekend, storbyferie, skiferie og wellness. Udover Tyskland findes der BIO HOTELLER i Østrig, Italien, Slovenien, Grækenland og Schweiz. Læs mere her: BIO HOTELS.

Foto: Bio- &Nationalpark Refugium SchmilkaHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *