Breaking: Lufthansa med store programændringer i Miles & More

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Fra 2021 vil Lufthansas bonusprogram Miles & More opleve store programændringer. InsideFlyer har fået indsigt i nogle af dem og viser dig dem her.

Det er ændringer som først bliver offentliggjort i næste uge, men InsideFlyer har som de første fået fat i dem fra nogle af vores medlemmer, som har modtaget et brev fra Lufthansa, hvori nogle af ændringer beskrives.

Tidligere på ugen så vi nogle besparelser i servicen på andenserveringen på langruterne og nu kommer Lufthansa så med ændringer på deres bonusprogram, som er Europas største. Ingen tvivl om at Lufthansa Gruppen er ude i en større tilpasning for at forsætte med at kunne opretholde indtjeningen. Men hvornår vil kunderne straffe dem for disse besparelser?

Læs mere: Lufthansa fjerne den varme andenservering i Economy og Premium Economy

Der er endnu ikke kommet alle de konkrete ændringer, men der er nogle indikationer og første tip.

Det er chefen for Miles & More programmet, Joost Greve, som er afsenderen på brevet til nogle af Lufthansa bedste betalende kunder (HON medlemmerne). Han beskriver hvad der træder i kraft fra 2021:

Status miles erstattes af point

Dette er et rygte der har eksisteret i flere uger på flere fora og blogs. Nu bekræftes dette af Lufthansa.

Det nye pointsystem skal være nemmere at forstå og vi forventer at det bliver et omsætningsbaseret system, som vi kender det fra for eksempel Flying Blue (som blev ændret i 2018). Det er derfor forventet at der kommer til at være flere point ved at flyve med Lufthansa Gruppens egne fly. Dermed en belønning for at være mere loyal.

Det bliver derfor spændende at se hvordan den fremtidige optjening vil bliver for EuroBonus medlemmer der bruger Lufthansa, SWISS eller Austrian.

Life Time status kommer

På linje med SAS, som lige har indført Life Time Gold, som en erstatning for det tidligere setup, så vil Lufthansa lave et ligende setup. Så hvor du tidligere ville kunne fårLife Time Gold, hvis du har været Senator i mindst 10 år og du er blevet over 60 år gammel, så vil du fra 2021 kunne opnå denne Life Time status tidligere og mere transparent.

Kortere kvalifikationsperiode

Nu er der en periode på to år i Miles & More programmet. Dette skulle ændre sig fra 2021 og kun være et år. Det vil ifølge Lufthansa gøre strukturen mere enkel og medlemmet har så sin status i et år ad gangen. Det er ikke præcist beskrevet, så vi må vente til mandagens informationsmøde med flere detaljer, hvor InsideFlyer er inviteret til en “Miles & More Expert Talk”.

Hvordan rammer det så dig

Da vi ikke kender de endelige ændringer, så må vi vente til tidligst mandag med at få mere at vide.

Mandagens “Miles & More Expert Talk” vil helt sikkert kaste mere lys over ændringerne.

Det var forventet at Lufthansa ville ændre optjeningen i Miles & More programmet til at være baseret på omsætning og dermed prisen på din flybillet. Det klart positive er at Lufthansa melder det ud over et år før de vælger at implementere det. Dermed får du som kunde og medlem meget land tid til at reagere og beslutte om programmet forsat er noget for dig.

Det er bare ikke rigtig positivt at et program ændres til at være omsætningsbaseret. Det har vi set mange gange tidligere. Som eksemplet med Flying Blue, så vil der var mange nuværende medlemmer som har guld status (Senator), som ikke vil kunne opretholde dette, da de primært flyver på de billigste billetter. Så selvom de flyver hyppigt, så vil de ikke optjene point nok. Det er erfaringen at de som vinder ved dette er dem som betaler den høje pris for især Business Class billetterne.

Vi kommer med en ny artikel, når vi ved mere om disse ændringer.

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *