Oversigt: Omlægningen af Miles & More i 2021

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Vi har nu fået flere detaljer om ændringen af loyalitetsprogrammet Miles & More. Programmet er blevet mere gennemskueligt – og derfor kan du hurtigt regne på, hvilken status, du fremover kan optjene.

For bare et par dage siden skrev vi om de kommende ændringer i Miles & More, der er  planlagt til at træde i kraft i 2021. Nu har vi så fået mere information. Miles & More har offentliggjort, hvad der helt præcist vil ske. Denne artikel giver et overblik baseret på de officielle udmeldinger fra Miles & More. De planlagte ændringer vil kun påvirker optjeningen af status. Det er vigtigt at understrege, at de forskellige fordele ved status i programmet stort set ikke ændres.

Statuspoint i stedet for statusmiles

Indtil nu har man hos Miles & More optjent statusmiles på flyvninger med Lufthansa og partnerne i Star Alliance.  Antallet af statusmiles var alene bestemt af afstanden på flyvningen og på bookingklassen. Dette ændrer sig markant nu. Som en del af ændringen i Miles & More fra 2021 introduceres et pointsystem. Dette er en kraftig forenkling. I fremtiden optjenes statuspoint kun efter rejseklasse, ikke efter bookingklasse. Optjeningen af point er:

På kortdistance

 • Economy Class: 5 point
 • Business Class: 10 point

På langdistance

 • Economy Class: 15 point
 • Premium Economy Class: 20 point
 • Business Class: 50 point
 • First Class 70 point

Denne optjening gælder både for alle flyvninger med Lufthansa og selskabets partnere i Star Alliance. Det nye point system kan vise sig at være en forbedring for rejsende på de billige billetter. I øjeblikket optjener man ganske få status miles på nogle af booking klasserne både i Economy Class og på Business Class. 

Definitionen af kort- og langdistance følger IATAs regler. For eksempel er turen fra Tyskland til Tel Aviv en langdistance flyvning.

Du får status efter blot 160 point

Fremover skal du holde styr på “Status point” og “Kvalificerende point” på din Miles & More konto

Status point

Statuspoint optjenes på alle flyvninger med Lufthansa og alle partnere i Star Alliance som beskrevet ovenfor.

Kvalificerende point

Kvalificerende point optjenes kun på flyvninger med Lufthansa Group – men efter samme skema.

Hvis du vil have status hos Miles & More, skal du kikke på optjeningen af både statuspoint og kvalificerende point. Fra 2021 skal halvdelen af dine statuspoint være optjening ved flyvninger med selskaberne i Lufthansa-gruppen for at du kan få status (ved HON Circle status skal alle point være optjent i Lufthansa gruppen):

 • Frequent Traveller: 160 Statuspoint  og mindst 80 kvalificerende point ved flyvninger med selskaber i Lufthansa Group i et kalender år
 • Senator: 480 Statuspoint og mindst 240 kvalificerende point ved flyvninger med selskaber i Lufthansa Group i et kalender år
 • HON Circle: 1.500 Statuspoint og mindst 1500 kvalificerende point ved flyvninger med selskaber i Lufthansa Group i et kalender år

I øvrigt er der en anden nyskabelse ved optjeningen af HON Circle-status. Med ændringen af Miles & More programmet, vil flyvninger på økonomi klasse også tælle med ved beregningen af de nødvendige point.

Der er dog også en anden ændring: I øjeblikket kan du opnå Frequent Traveler status 30 segmenter med Lufthansa Group Airlines. Denne mulighed bortfalder. Men da du jo optjener denne status med 160 point, kræves der kun 32 segmenter med selskaber i Star Alliance (og 80 kvalificerende point optjent ved flyvninger med Lufthansa Group). 

Status skal optjenes hvert år

Fra 2021 har du kun din Miles & More-status i et år. I øjeblikket har du din optjente status for 2 år. I fremtiden kan du ikke længere køre på frihjul. Status skal optjenes hvert år. Optjeningsperioden følger kalenderåret, d.v.s. du skal kvalificere dig fra 1. januar til 31. december. Du beholder din status indtil udgangen af februar det følgende år.

Livslang status

Fra 2021 tildeles livslang frequent traveller og livslang senator status efter denne model:

 • Livslang frequent traveller: 7.500 kvalificerende point
 • Livslang senator: 10.000 kvalificerende point + mindst 10 år med senator status

Som du kan se, gælder kun de kvalificerende point for livslang status og dermed kun flyvninger med Lufthansa Group Airlines. Der vil heller ikke være nogen livslang HON-status i fremtiden. Der arbejdes på at lave en overgangsordning, så optjeningen af livslang status under de eksisterende regler kan overføres.

Programmet slankes

Som en del af ændringerne fjernes nogle komponenter. Det såkaldte Jet Friends-programmet og Senator Premium Award fjernes.

Denne artikel er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Steffen og bragt på vores tyske søsterside.

Forsidefoto: Lufthansa

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *