Check-liste når du skal til EM i Baku

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Hvis du vil se det danske fodbold landshold spille kvartfinale i Aserbajdsjans hovedstad Baku, skal du have godt styr på de gældende rejserestriktioner, før du kan tage afsted.

Baku er kommet på landkortet igen. Nu skal det danske landshold spille kvartfinale – og de ægte fodboldfans er allerede begyndt at undersøge mulighederne for at rejse derned. Lige nu skal personer, der ikke er færdigvaccineret i karantæne, når de kommer tilbage til Danmark. Aserbajdjan er nemlig stadig “orange”

Læs mere: Læs en guide om fem ting du ikke vidste om Baku

Hvis dit rejsemål er orange, bør du overveje om rejsen er nødvendig. Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser, når risiciene forbundet med rejsen kan være alvorlige. Erhvervsrejser er nødvendige rejser. Nødvendige rejser kan desuden være eksempelvis presserende familiebesøg og nødvendige ærinder som fx deltagelse i begravelse, fødsel eller retssag. 

Farver i rejsevejledningerne (um.dk)

Rejseforsikring

Du bør altid undersøge, hvordan din rejseforsikring dækker, når du rejser til et land, hvor Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser. Hvis din forsikring ikke dækker, vil jeg råde dig til at tegne en ekstra forsikring. Så har du dit på det tørre, hvis du rammes af sygdom eller et uheld.

Flyrejsen

Der bliver arrangeret direkte fly fra Danmark til Baku. Men det er også muligt at tage et rutefly. De internationale fly til Baku ankommer lige efter midnat (oftest mellem midnat og kl. 3) og flyene fra Baku afgår oftest i de meget sene nattetimer. D.v.s. mellem kl. 3 og kl. 5.

Lige nu ser det ud til, at der er 2 mulige ruter for danskerne:

 • Qatar Airways fra København via Doha
 • Turkish Airlines fra Billund eller København via Istanbul

Antallet af flyafgange er stadig begrænset – men hvis du er hurtigt ude, så kan du måske få en billet til en rimelig pris. Du skal under alle omstændigheder regne med at rejse fra Danmark senest fredag, for at komme frem til tiden.

Hvis du rejser med Turkish Airlines, skal du være opmærksom på, at dit fly mellem Istanbul og Baku letter/lander i lufthavnen med koden IST. Turkish Airlines har også fly fra Istanbuls Sabina Gokcen lufthavn (lufthavnskoden SAW). Men hvis du har et lufthavnsskift i Istanbul, skal du også opfylde de tyrkiske myndigheders indrejsekrav. Dette er en yderligere komplikation.

Rejs direkte med fly arrangeret af rejsebureauet Skilejrskole

Der er ligesom ved kampen mod Wales mulighed for direkte flyrejser lavet af rejsebureauer. Vi kender ved artikles udgivelse til et rejsebureau, som allerede har arrangeret et direkte fly. Det er Skilejrskole.dk der har 118 pladser på et direkte fly fra København og til Baku.

Rejseplanen for denne tur er:

Udrejse
Afgang:     København (CPH)     Lørdag 03JUL21 Kl. 07:30
Ankomst:  Baku (GYD)               Lørdag 03JUL21 Kl. 13:55

Hjemrejse
Afgang:     Baku (GYD)               Søndag 04JUL21 Kl. 11:00
Ankomst:  København (CPH)     Søndag 04JUL21 Kl. 13:40

Vigtig info:
Husk mundbind til flyveturen.
Negativ PCR-test max 72 timer gammel for indrejse i Aserbajdsjan.
Søg om e-visa INDEN AFGANG på https://evisa.gov.az/en/ Pris ca. USD 23.

Ingen returret på dette køb.

Du er som rejsende SELV ansvarlig for flg.:

 • Billet til stadion
 • Overnatning i Baku
 • Transport/transfer i Baku/Aserbajdsjan
 • At følge med i de gældende retningslinjer i forhold til Covid-19
 • At følge yderligere regler for indrejse

Du kan booke flybilletten her – da der vil være færrere fly til denne kamp, så regner vi med at der vil være stor efterspørgsel på pladserne på flyet.

Indrejsekrav i Baku

Aserbajdsjan er begyndt at lempe på indrejse restriktionerne, så nu er kravene rimeligt enkle, for at du kan komme ind i landet. For danske statsborgere gælder følgende for at undgå karantæne i Baku:

 • Du skal have billet til fodboldkampen.
 • Dit pas skal være gyldigt i mindst 3 måneder efter din planlagte tilbagerejse.
 • Du skal have visum til Aserbajdsjan. Det kan søges her.
 • Du skal kunne vise en negativ PCR-test, der højst er 72 timer ved indrejse.

Hvis du ikke har et dansk pas, bør du undersøge hvilke regler, der gælder for dig.

Baku er en moderne by med mange nye bygninger og spændende arkitektur. Foto: Gbella, Pixabay
Foto: Chefniko, Pixabay

Når du kommer tilbage til Danmark

Hvis du er blevet færdig vaccineret i Danmark senest 14 dage før indrejse, så er det let at komme tilbage. Der er ingen krav om at du skal i isolation. Er du blevet vaccineret i et andet land, bør du selv undersøge reglerne. Også personer, der tidligere har haft COVID-19 slipper for at komme i isolation. Det samme gælder for tidligere smittede.

Alle andre skal testes ved ankomsten i den danske lufthavn og i 10 dages isolation. Denne kan dog afbrydes, hvis du får en negativ PCR test på 4. dagen efter hjemkomsten.

Reglerne fremgår af denne side.

Forbehold

Denne artikel præsenterer hovedreglerne i et hurtigt overblik. Men da reglerne kan ændres før din rejse og der også kan være specielle forhold, skal du altid selv undersøge, hvilke regler, der gælder for dig. Du kan og bør ikke planlægge din rejse alene ud fra oplysningerne i denne artikel.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *