Czech Airlines leaser nye fly

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Czech Airlines har været under rekonstruktion, og selskabet har endda været skåret så meget ind til benet at det kendte tjekkiske selskab kom helt ned på kun at have 2 fly i selskabet flyflåde. Dette laves der om på nu

Czech Airlines har været i en meget turbulent tid de senere år. Først en stor økonomisk nedtur før covid-19 pandemiens begyndelse, som var forsaget af hård konkurrence i Prags lufthavn fra blandt andet diverse lavprisselskaber. Efterfølgende kom Covid-19 pandemien der nærmest tog livet af det tjekkiske luftfartsflagskib igennem nu 99år.

Selve Czech Airlines, har været nede og skrabe bunden. Selskabet, fyrede i 2021, alle sine over 400 medarbejdere, og mange inden for luftfartsbranchen så selskabet som fortid, indtil for få måneder siden, hvor et nyt holdingselskab kaldet “Prague City Air”, dukkede op og fik købt sig til 70% af aktierne i selskabet. SmartWings ejer dog fortsat omtrent 30% af Czech Airlines.

En spændende fremtid venter

Fremtiden lysner for det Tjekkiet SkyTeam selskab. i sommeren 2023, vil selskabet genoptage et mindre trafikprogram, der vil blive leaset 2 Airbus A320 fly, som vil ankomme i til starten af sommerprogrammet for 2023, men på længere sigt, vil der blive leaset yderligere 4 fly. Disse fly vil være af typen Airbus A220, som Czech Airlines vil tilføje til sin flåde. I de kortsigtede fremtidsplaner er grundprincippet at anskaffe sig 7 fly til flåden, også derfra begynde at genopbygge sit ellers tidligere store netværk.

Et af verdens ældste luftfartsselskaber

Der er indtil videre ikke mange luftfartsselskaber der kan præstere af at have næsten 100 år på vingerne. Det er dog ikke tilfældet for Czech Airlines. For få uger siden den 7 Oktober kunne fejre sit 99 års jubilæum på vingerne. Med de ambitiøse fremtidsplaner, og med den vellykkede rekonstruktion, så tyder meget på at selskabet også vil runde de 100 år på vingerne.

(Forsidefoto: Wikimedia)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *