Dækker rejseforsikringen dit køb i påsken?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Du risikerer, at din rejseforsikring ikke dækker rejser, du køber lige nu. Derfor: Tjek din rejseforsikring, før du bestiller et af de mange tilbud – eller får en eksisterende rejse ændret.

Det er velkendt, at en rejseforsikring ikke dækker fuldt ud, når man rejser til lande, hvor Udenrigsministeriet fraråder, at man rejser til. Dette bør du have i tankerne, når du bliver fristet af de mange gode tilbud, flyselskaberne har på rejser i efteråret.

Du kan næsten være sikker på, at afbestillingsforsikringen ikke dækker. Nogle selskaber skriver på deres hjemmeside, at corona relaterede skader heller ikke dækkes. Mit forsikringsselskab har telefonisk oplyst, at min rejseforsikring overhovedet ikke dækker nogen skader, hvis Udenrigsministeriet stadig fraråder rejse til landet, når jeg rejser ud.

Afbestillingsforsikringen sættes også ud af kraft, når jeg ændrer eksisterende rejser, som bliver aflyst.

De forskellige forsikringsselskaber har forskellige regler på deres rejseforsikringer. Derfor må du undersøge de eksakte vilkår på din rejseforsikring.

Det store problem: Ødegården i Sverige

Nogle personer kan få store problemer. Nemlig dem, der tager på ferie på ødegården i Sverige. Lige nu fraråder Udenrigsministeriet rejser til Sverige. Så hvis du pakker bilen, for at krydse Øresundsbroen, skal du måske lige tjekke din forsikring. Hvis du har en meget restriktiv rejseforsikring, som overhovedet ikke dækker noget som helst, kan du få problemer. Selv med en blindtarmsbetændelse eller et brækket ben. For hvis du efter behandlingen på det svenske sygehus skal have speciel hjemtransport, så må du selv betale.

Rejseforsikring: Flyrejser kan også give problemer

Afbestillingsforsikringen er nok det mindste problem for flyrejsen. Dels tilbyder mange flyselskaber muligheden for at ændre rejsetidspunktet uden gebyr. Ellers må du købe en fleksibel billet, så du altid kan få pengene tilbage. Dette tilgodehavende er dog kun noget værd, hvis flyselskabet har likviditet til at betale dig.

I realiteten er sommerferien i Prag formentlig heller ikke det store problem. For hvis udenrigsministeriet fraråder rejser til Tjekkiet, vil der nok ikke være basis for at drive en direkte flyrute fra Danmark til hovedstaden ved Moldau floden. Og så bliver din rejse nok aflyst.

Men hvis du bestiller en flybillet med mellemlanding undervejs, kan du sagtens stå med en billet til en destination, hvor udenrigsministeriet fraråder, at du rejser til. Og så har du problemet. I bedste fald dækkes corona relaterede hændelser ikke. I værste fald er din rejseforsikring værdiløs. Også når det gælder forsinket bagage.

Dækker forsikringen, når du arbejder i udlandet?

Når din arbejdsgiver sender dig en tur til udlandet, så vil arbejdsgiver normalt sørge for din rejseforsikring. Men som situationen er lige nu, kan du risikere, at firmaets rejseforsikring ikke dækker, hvis du bliver sendt på en opgave i nabolande som Tyskland eller Sverige. Derfor bør du undersøge om firmaets rejseforsikring dækker, inden du krydser grænsen.

Det kan du gøre

Hvis rejsefeberen melder sig i løbet af påsken, så er vores råd:

  • Tjek, hvordan din rejseforsikring dækker
  • Køb kun billetter, som kan ændres eller give dig pengene tilbage (med mindre du vil løbe risikoen for at miste pengene, som er brugt på billetten)
  • Hvis du bliver fristen af en rejseforsikring, som tilbydes af flyselskabet eller rejseudbyderen, så tjek, hvad den dækker – og om den dækker nu, hvor udenrigsministeriet fraråder udrejse.
  • Før afrejse, skal du igen tjekke, om udenrigsministeriet rejsevejledning for at tjekke, om din rejseforsikring dækker.

Forsidefoto: www.pxhere.comHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *