Er USA nu endelig ved at åbne op for europæerne?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Hidtil har USA været lukket land for de fleste europæiske borgere, som gerne ville til USA på enten forretningrejse eller som turist. Nu kommer der endnu et tegn på at USA måske er ved at åbne op for europæerne.

Vi ved fra flere rapporter at USA og England arbejder sammen for at få åbnet op imellem de to lande. Der er store økonomiske interesser i spil udover at få mere gang i flyselskabernes ruter mellem England og USA.

Must-have sommergadgets - op til 50% rabat.

Læs mere: USA er begyndt at åbne op for nogle

I juli måned skrev vi også at USA nu åbnede op for blandt andet studerende, au pairs og visum holdere fra Europa.

Nu kommer der endnu et positivt tegn fra USA. Fra den 14. september 2020, så vil det ikke længere være enkelte lufthavne, som der måtte flyves til. Det er frem til den 14. september 2020 følgende 15 lufthavne:

 • Boston-Logan International Airport (BOS), Massachusetts
 • Chicago O’Hare International Airport (ORD), Illinois
 • Dallas/Fort Worth International Airport (DFW), Texas
 • Detroit Metropolitan Airport (DTW), Michigan
 • Daniel K. Inouye International Airport (HNL), Hawaii
 • Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL), Florida
 • George Bush Intercontinental Airport (IAH), Texas
 • Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (ATL), Georgia
 • John F. Kennedy International Airport (JFK), New York
 • Los Angeles International Airport, (LAX), California
 • Miami International Airport (MIA), Florida
 • Newark Liberty International Airport (EWR), New Jersey
 • San Francisco International Airport (SFO), California
 • Seattle-Tacoma International Airport (SEA), Washington
 • Washington-Dulles International Airport (IAD), Virginia

De ovenstående lufthavne var krævet fordi de skulle agere som sluse for at sikre at alle internationale ankomster skulle screenes for COVID-19. Dette gav i starten af COVID-19 perioden nogle ganske “grimme” billeder af folk som stort set stod oveni hinanden.

Primært var problemet der at ganske mange skulle hjem og det gav denne situation. Lige nu er der ikke så mange der kan rejse og derfor er situationen ikke på samme niveau.

Så fra den 14. september 2020, så stopper kravet om denne ankomst screening for COVID-19. Dermed åbner USA så også op for at flyselskaberne kan genstarte deres ruter til alle amerikanske lufthavne. I følge nyhedssiden Yahoo News er reglerne følgende:

As of Monday, however, international flights will no longer be funneled into select airports for screening purposes and all screenings will come to a halt, according to communications and sources. All screenings and rerouting of select international flights will cease at exactly 12:01 a.m. on Monday, Sept. 14.

Currently, travelers upon arrival to the United States are sent to health screeners who take their temperatures and conduct a basic health screening with questions about typical COVID-19 symptoms. After the health screening, passengers proceed through passport control and customs.

Forsat ikke adgang med ESTA

Forsat gælder det, at du ikke med din almindelige ESTA kan rejse ind i USA, men det er forsat noget vi forventer at der åbnes op for inden for de næste 1-2 måneders tid. Det vil gælde for udvalgte lande i starten og så løbende udvides. Det er sandsynligt at det sker i forbindelse med præsidentvalget i USA, da det viser at Trump kigger på rejseindustriens arbejdspladser, samt viser at de er i kontrol. Om den enkelte er enig i dette postulat lader vi være op til den enkelte.

Læs mere: Riskline holder dig helt opdateret på din Travel Risk

Vi ser dette som endnu et positivt skridt på at rejser til USA bliver muligt her i 2020. Så er det kun den enkelte der skal vurdere om det er sikkert nok at rejse dertil, samt om ens rejseforsikring nu også dækker. En ting er sikkert og det er at vi vil se flyselskaberne åbne flere ruter op.

Læs også denne artikel, hvor du kan få adgang til opdateret information om situationen af COVID-19 i blandt andet USA.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

 1. Andreas siger

  Det passer altså ikke at USA er et lukket land for forretningsrejsende. Man kan sagtens rejse der til med af business grunde hvis du eksempelvis har titel som chef, manager eller er teknisk ekspert indenfor et område. Derudover også mange andre stillinger. Dertil kan pårørende dvs familie også rejse med uden problemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *