EU Guide: Se hvilke lande, du må rejse ind i

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Den Europæiske Union samt alle medlemslandene planlægger en sikker genåbning af Europa. Derfor har de lavet en nem guide, der viser hvilke lande man som statsborger af et europæisk land, må rejse ind i.

Guiden vil give dig de oplysninger du har brug for, til at planlægge en sikker rejse i Europa. Guiden er lavet på baggrund af de seneste tilgængelige oplysninger fra EU-medlemsstaterne samt andre offentlige tillgængelige og autoritative nationale kilder.

Hvilke lande må jeg rejse ind i?

Som dansk statsborger, må du rejse ind (som turist) i alle de lande, der er markeret med grøn.

Herunder kan du se, hvilke regler der gælder for rejser til Italien, som er et populært dansk turistrejsemål hver år.

Udover at være åben for turistrejser, er det også muligt at bevæge sig frit i Italien. Dvs. man f.eks. må rejse på tværs af regioner. Transit igennem landet også tilladt og det er også tilladt at rejse ind i landet, uden at skulle gå i 14 dages karantæne. Man skal heller ikke medbringe en lægeerklæring i form af en negativ covid-19 test, for at komme ind.

Lande med gult – som f.eks. Grækenland har lidt andre regler. Det kan du læse om herunder.

Udenrigsministeriet fraråder at rejse til flere lande i Europa

Selvom landene i EU er begyndt at åbne grænserne for hinanden, så fraråder det danske Udenrigsministerium stadig rejser til mange af dem.

Lige nu, anbefaler man nemlig kun danske statsborgere, at rejse til Tyskland, Norge og Island.

Det betyder altså, at selvom Frankrig har åbnet deres grænser, så fraråder udenrigsministeriet stadig, at man rejser til landet.

Vælger man at rejse, selvom UM fraråder det, skal man have styr på rigtig mange ting inden afrejse. F.eks. er det vigtigt at have styr på, om ens rejseforsikring dækker ved sygdom og tilskadekomst.

Links

Du kan finde guiden til EU ved at trykke her.

Husk også at hold dig opdateret om de seneste nye rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet. Det kan du finde her.

Forsidebillede: Reopen.europa https://reopen.europa.eu/da/map/ROUHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *