FBB: Lufthavnen Berlin Brandenburg bliver færdigbygget i år

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Lufthavnen Berlin Brandenburg skulle være åbnet i 2012 – syv år senere ser det ud til at lufthavnen er tæt på færdigbygget

Blot få uger før den officielle åbning af Berlin Brandenburg-Lufthavnen, måtte man i 2012 trække i nødbremsen, da brand-sikkerhedssystemerne i den centrale terminal 1, ikke var tilstrækkelige. Det har siden ført til en total ombygning, ligesom man har valgt at tilbygge en lavpristerminal.

Nu ser det endelig ud til at lufthavnen bliver færdig og godkendt af relevante myndigheder, siger ejerselskabet FFB i en officiel udmelding.

Vi ser intet der tyder på at lufthavnen ikke bliver færdigbygget i 2019

Chief executive Engelbert Lutke Daldrup

Sikkerhedssystemer består test

I følge FBB er sikkerhedssystemerne færdigtestede med tilfredsstillende resultater, og man er nu klar til at teste lufthavnens operationalitet som en helhed. Dette vil tage lidt tid endnu, men eftersom konstruktionsarbejde og prøvekørsler af essentielle systemer går som planlagt, mener man at man kan sende håndværkerne hjem “allerede” i år.

Officiel åbning i 2020

Til trods for at man forventer at lufthavnen er færdigbygget i år, skal der altså gå lidt før lufthavnen byder deres første passagerer velkommen. Lufthavnen skal gennemgå mange tests, ligesom flyselskaberne skal have tid til at planlægge deres ruter fra Lufthavnen. Derudover skal der ansættes personale, og lufthavnen skal indrettes af de forskellige flyselskaber med kontorer og materiel.

Man forventer dermed at kunne se det første fly lette med passagerer ombord i oktober 2020 – altså omtrent et år fra nu.

Hovedbilede af Jon Worth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *