Flyv CO2-neutralt til og fra Folkemødet 2018

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Flyselskabet DAT investerer i 1.000.000 træer og CO2-neutraliserer dermed mere end 200 flyafgange til og fra Bornholm i forbindelse med Folkemødet. Tiltaget er et led i en ansvarsbevidst fremtidsplan, og én af flere målrettede investeringer i CO2-reducerende projekter.

I dag starter årets Folkemøde på Bornholm. Da DAT er hovedsponsor og en vigtig spiller i og med at de kommer til at transportere en del af deltager på Folkemødet, så er de beviste om den miljøbelastning, som transportsektoren er medvirkende til på daglig basis.

En belastning som fra flyindustrien består hovedsageligt af CO2 udledning i forbindelse med forbrænding af fossile brændstoffer. Det er en udfordring, og DAT vil være en del af løsningen.

CO2 neutralt og 1.000.000 mangrove træer i Myanmar

Derfor har DAT indgået et samarbejde med norske Bio8 AS og Thor Heyerdahl Climate Parks. Aftalen, som er udarbejdet henover det sidste halve år, består af en investering i 1.000.000 mangrovetræer i Myanmar, som sikrer, at 600 tons CO2 bindes. Det svarer til at den totale udledning på 100% + 10%, som flyselskabet er ansvarlig for i forbindelse med flytransport til og fra Folkemødet på Bornholm. DAT bidrager således ikke kun med CO2 neutralitet, men yder en aktiv indsats for beskyttelse af miljøet.

Det betyder, at alle de politisk engagerede danskere, som flyver fra enten Midtjylland, Billund, Aalborg eller København til Folkemødet 2018, ankommer i CO2-neutrale fly.

Tiltaget er ét af flere målrettede investeringer i CO2-reducerende projekter fra flyselskabet. Samarbejdet med Bio8 AS udvides i de kommende år, og det sker især pga. virksomhedens fokus på projekter, som har påviselig og omgående reducerende effekt på udledning af drivhusgasser.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *