Fra i dag skal du have et kirurgisk mundbind på i lufthavnen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Kalenderen siger 15. juni 2020 og det er på mange måde en vigtig dato. Rigtigt mange flyselskaber åbner flere ruter op, grænserne til mange lande åbner igen. Datoen betyder også at fra i dag, så er et kirurgisk mundbind et krav for at færdes i Københavns Lufthavn. Så husk dette, hvis du skal derud.

Fra netop i dag, 15. juni 2020, er det obligatorisk at bære kirurgisk mundbind i terminalerne i Københavns Lufthavn samt ombord på flyene (SAS har haft det som krav i et stykke tid). Lignende regler gælder i andre lufthavne.

De nye retningslinjer gælder indtil videre frem til og med den 29. august 2020.

Fra den 15. juni 2020 bliver rejsevejledningerne til Norge, Tyskland og Island også ændret, når Udenrigsministeriet ændrer sine dem fra orange til gul.

Vær opmærksom at der netop kræves et kirurgisk mundbind og ikke bare mundbind eller ansigtsmaske. Så du bør ikke forsøge dig med et hjemmelavet eller et af stof. Du risikere simpelthen at blive afvist og dermed potentielt ikke kan nå dit fly.

Læs mere: Mundbind holder ikke på hele flyrejsen

Efter denne artikel er Sundhedsmyndighederne senere kommet med en anbefaling om at man bør skifte mundbind hver tredje til fjerde time. Så endnu en god grund til at tage mere end et mundbind med sig på rejsen.

Det er også godt at tage håndsprit med og i Københavns Lufthavn må du faktisk tage 100 ml med, så længe det er til eget forbrug. Reglerne er følgende:

 • Du må maksimalt medbringe 1 pose og maksimalt 1 liter i 100 ml beholdere.
 • Håndsprit på over 100 ml er tilladt. Bemærk! På lige fod med reglerne for flydende medicin, må mængden dog ikke overstige, hvad sikkerhedspersonalet vurderer som eget behov på den konkrete rejse.

Kan købes i lufthavnen

Det er muligt at købe et kirurgisk mundbind i for eksempel Københavns Lufthavn.

Et kirurgisk mundbind kan købes i lufthavnen i 7-Eleven før sikkerhedskontrollen mellem Terminal 2 og 3. Men det er ikke sikkert at de har et, hvis mange pludselig køber, så vi anbefaler at du køber et inden du kommer til lufthavnen – og gerne flere, da de ikke holder effektivt i flere timer.

Sådan færdes du i Københavns Lufthavn

 • Hold afstand på 1 meter og tag hensyn til andre passagerer medpassagerer.
 • Vi anbefaler at du følger Sundhedsstyrelsens generelle retningslinjer om god hygiejne.
 • Københavns Lufthavn har opsat skiltning og afmærkning.
 • Københavns Lufthavn har opstillet stationer med håndsprit både før og efter sikkerhedskontrollen, og rundt omkring i lufthavnen til alle passagerer og medarbejdere.
 • Københavns Lufthavn har inddelt terminalerne i flowruter for at minimere smittespredning. Følg anvisningerne og ensretningen i lufthavnen.
 • Informer lufthavnspersonale eller lufthavns crew, hvis du føler dig syg undervejs på din rejse.

Der er lignende regler i de andre danske lufthavne, så hold dig orienteret, så du ikke risikere at blive afvist og ikke nå dit fly. Reglerne kan hurtigt blive opdateret, hvis der sker ændringer fra for eksempel regeringen eller Sundhedsstyrelsens side.

Læs mere på Københavns Lufthavn her.

Kommentarer

 1. Lars siger

  Jeg synes det er fint med de mange artikler som gør opmærksom på at man skal bruge mundbind i lufthavnen m.m. Men hvor kan man købe mundbind udover i lufthavnen? Jeg har spurgt på flere apoteker, matas forretninger, supermarkeder m.m. uden held indtil videre. Ingen af dem har nogen planer om at begynde at føre mundbind. Jeg skal nok bruge små 20 styks til min kommende rejse, hvis jeg skal skifte hver 4 time som anbefalingerne lyder pt.

  • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

   Hej Lars,
   Det er faktisk et centralt problem du kommer med. Det er nemlig ikke nemt at købe de kirurgiske mundbind der lige nu kræves. Og som du selv siger, så skal du helst have flere af dem og skifte hver 3. eller 4. time for at det er effektivt.
   Vi har ikke det gode svar på det – udover at Københavns Lufthavn sælger dem. Så jeg ville nok tage derud og købe nogle inden min rejse begynder. Alternativt søge online efter det. Vi forsøger at danne os et overblik over det og lykkes det, så kommer vi med en artikel om det. Lige nu kan vi kun sikre at alle er klar over reglerne – som desværre skifter tit.
   Hilsen
   InsideFlyer

 2. Jens siger

  Hej. Hvorn sikrer jeg mig at jeg har købt korrekt mundbind? Skal der bare stå CE på? Jeg køber nemlig inden jeg tager i lufthavn, så jeg er sikker på at have mundbind, hvis de nu sku være udsolgt i lufthavn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *