Så er Island åben og klar til turisterne.

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Fra i dag, den 15. juni 2020, byder Island turister fra alle EU- og Schengenlande samt Storbritannien velkommen og giver besøgende mulighed for at blive testet for coronavirus ved ankomst i stedet for en ellers obligatorisk 14-dages karantæne. 

Da coronavirus-epidemien er aftaget på Island, har den islandske regering foretaget væsentlige lempelser i retningen mod genåbning af landet. Fra den 15. juni vil forsamlinger på op til 500 personer være tilladt, og alle forudgående restriktioner i fitnesscentre og offentlige steder bortfalder. Siden 18. maj har alle virksomheder, kulturinstitutioner, restauranter og barer holdt åben, men med begrænsede åbningstider. De effektive tiltag har sikret, at landet nu igen er klar til at byde internationale turister velkommen til at opleve Islands natur og kultur. 

Flere målrettede indsatser har gjort Islands bekæmpelse af COVID-19-pandemien effektiv. Det inkluderer tidlig og bred testning, effektiv opsporingsindsats, karantæne for personer i risiko og isolation af bekræftede smittetilfælde. Den målrettede indsats har skånet Island for nogle af de mere indgribende konsekvenser, som andre lande har måttet opleve. Folkeskolen er forblevet åben, generelle nedlukninger er undgået, og myndighederne har ikke anbefalet at bruge masker. 

For at sikre Islands fortsatte succes mod pandemien har regeringen besluttet, at besøgende, der ankommer til Island, kan vælge at blive testet for COVID-19. Børn født i 2005 og senere er fritaget for karantæne- og screeningkrav. Testen vil blive taget i lufthavnen eller hos det nærmeste lægecenter. Mens man venter på prøvesvar, må man gerne tage til sit overnatningssted. Prøvesvar forventes at blive udmeldt samme dag, eller dagen efter ved sene ankomster. Dem, der testes negativt, kan trygt udforske alle de vidunderlige steder, Island har at byde på.  

I de første to uger er testen gratis. I øjeblikket kan Island analysere 2000 prøver dagligt. Fra 1. juli betaler passagerer 15.000 ISK svarende til ca. 750 danske kroner pr. test. Alternativet til test er karantæne. 

Passagerer skal udfylde en registreringsformular inden afrejse til Island. Her oplyses personlige kontaktoplysninger, flyoplysninger, rejsedatoer og adresse under opholdet. Rejsende opfordres også til at downloade og bruge COVID-19-appen, der gemmer lokationer på ens telefon. Data deles ikke med myndighederne, medmindre den enkelte rejsende tillader det, for at hjælpe med kontaktsporing i tilfælde af sygdom. 
 
Turisme er en afgørende vigtig branche 

”Turisme repræsenterer ca. 35% af vores indtægter i udenlandsk valuta og 15% af vores job, så det er en enormt vigtig branche for os. Vi er glade for, at vi har fundet en måde, hvorpå internationale besøgende let igen kan komme og opleve Island. Med vores nuværende situation mener vi, at vi kan tilbyde et tilflugtssted fra den svære situation der har præget hverdagen for mange i de sidste par måneder.

Vores beslutninger vil fortsat være baseret på videnskab, de bedste tilgængelige beviser og vores mål om at minimere risikoen for nye udbrud, samtidig med at vi byder velkommen til dem, der vil opleve Island og rejse ansvarligt. Valget mellem en COVID-19-test eller to ugers karantæne ved ankomsten er i tråd med sundhedsmyndighedernes anbefalinger og skal sikre, at den opnåede succes med at håndtere virussen i Island ikke bringes i fare.

Sigríður Dögg Guðmundsdóttir, som er direktør for Visit Island. 

Alle rejsende bedes om at følge forholdsregler såsom hyppig håndvask, anvendelse af desinfektionsmidler, holde to meters afstand til hinanden og fortsætte med at beskytte sig selv og dem, der arbejder i turisterhvervet. 

Mens bookinger forventes at stige støt, opfordrer Island danske turister til at følge regeringens retningslinjer, som opfordrer til ekstra forsigtighed, hvis man vælger at rejse. Man kan b.la. finde information på det danske udenrigsministeries side – Island

For mere information om Island, besøg www.inspiredbyiceland.is og find yderligere information til rejsende om COVID-19 på www.covid.isHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

  • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

   Hej Camilla,
   Det lyder super spændende. Det vil vi rigtigt gerne hører mere om og se billeder fra turen. Hvis I har lyst må I gerne dele en rejeberetning med os, da det hele er “nyt” i disse tider og det med at ankomme til Island med indgang, mulig test etc.
   I hvert fald GOD TUR 🙂
   Hilsen
   Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *