Hong Kong Airport installerer kæmpe gangbro

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Der arbejdes hårdt i Hong Kong International Airport for at installere en ny gangbro. Det skal blive den længste gangbro i en lufthavn i verden og forbinder terminal 1 med satellitterminalen.

Københavns Lufthavn kan godt nok bryste sig af at have Danmarks længste indendørs gangbro, men den nye gangbro i lufthavnen i Hong Kong er i en hel anden klasse. Den skal nemlig være så stor, at et Airbus A380 dobbeltdækker fly let kan køre under den. Denne Sky Bridge forventes at blive taget i brug næste sommer.

Sattelitterminal

Alle, der nogensinde har været i Hong Kong International Airport, ved, at det er en kæmpe lufthavn. Der er to terminaler, hvor terminal 1 bruges til de fleste flyvninger. Terminal 2 i øjeblikket midlertidigt lukket på grund af arbejde. Gates er undertiden langt væk, men en metro sikrer, at du hurtigt og nemt kan komme rundt.

Der er dog en undtagelse, og det er afgangsgates i satellitterminalen. Denne terminal med gate-numre 501 til 510 kan kun nås med bus. Disse busser bliver snart overflødige, så snart den nye Sky Bridge er taget i brug. Lufthavnen ønsker at forkorte den tid, som passagererne skal bruge for at komme til deres fly i disse gates. Afhængig af hvor hurtigt du går, kan du snart skifte mellem hovedterminalen og satellitterminalen på mellem fem og ti minutter.

Med en længde på 130 meter og en højde på 28 meter er broen stor nok til at flytrafik kan køre under den, også verdens største passagerfly: Airbus A380.

Sky Bridge Hong Kong Airport
Sky Bridge Hong Kong Airport

Ikke kun gangbro

Sky Bridge bliver ikke kun funktionel, den skal også være sjov. Med glasgulvet kan du bogstaveligt talt se flyene køre under dig. Der vil også være et udsigtspunkt og restauranter, så klart et interessant sted at besøge for flyspottere.

Broen blev bygget i Kina og blev transporteret i tre separate dele til Hong Kong Lufthavn. Broen samles yderligere tæt på lufthavnen. Størstedelen, der vejer mere end 5.000 ton, blev sat på plads i starten af året. Dette var en vanskelig opgave, hvor 3 km måtte køres over vejen.

Operatie Sky Bridge Hong Kong Airport
Operatie Sky Bridge Hong Kong Airport

Arbejdet med at gøre broen klar til brug vil blive udført i de kommende måneder, og broen forventes at være operationel omkring kommende sommer.

Denne artikel er baseret på en artikel oprindeligt skrevet af Theo Sikking fra vores søsterside Insideflyer.nl.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *