I disse lufthavne finder du en Skyteam lounge

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

De større flyselskaber er generelt tilknyttet en af de tre velkendte flyselskabsalliancer. En af fordelene er, at selskaberne kan deles om en fælles lounge på vigtige lufthavne. I denne artikel en oversigt over lufthavnslounger i Skyteam alliancen.

De tre største alliancer er Star Alliance, OneWorld og Skyteam. SAS er for eksempel medlem af Star Alliance. Der kan være mange fordele ved at være en del af en alliance, både for passagerne, men også for flyselskaberne. Ved at samarbejde inden for en alliance kan flyselskaber nemt udvide deres netværk gennem code sharing, og dermed sælge billetter til destinationer, som selskabet ikke selv betjener. For passagerne er den største fordel nok, at kunne bruge frequent flyer fordele fra loyalitetsprogrammet hos alle luftfartsselskaber, der er tilknyttet alliancen. For eksempel kan du bruge Air France-loungen, hvis du flyver med KLM i en lufthavn, hvor sidstnævnte flyselskab ikke har en lounge. Nogle alliancer har også deres egne lounger.

Skyteam Elite Plus

Når du har opnået den rigtige status hos et af Skyteam-flyselskaberne, får du adgang til alle tilsluttede lounger. I KLM-Air France loyalitetsprogrammet Flying Blue betyder det som minimum Gold status, som svarer til Skyteam Elite Plus status i hele alliancen. I alt er der mere end 750 deltagende lounger verden over. Ved indtjekning modtager du generelt instruktioner om, hvilke lounger der er i lufthavnen, som du har adgang til. Det kan også være, der er lounger som du ikke kan få adgang til, f.eks. når der er forskellige terminaler til internationale og interkontinentale flyvninger. For eksempel kan du kun besøge den opdaterede KLM Crown Lounge 52, hvis du flyver interkontinentalt. Men hvis du flyver inden for Europa, er du velkommen i KLM Crown Lounge 25.

Den nye interkontinentale KLM Crown Lounge i Amsterdam (Billede: KLM)

Hvis du ikke har nogen status, betyder det ikke, at du ikke har adgang. Passagerer, der rejser i business class eller first class får adgang til loungen som en del af deres billet. I visse lounger kan du også købe adgang (med miles). Priserne kan være meget forskellige fra lounge til lounge.

Skyteam lounger

Udover lounger fra medlemmerne i alliancen har Skyteam også sine egne lounger. Der er i dag seks lounger spredt over hele verden. De findes i Vancouver, Beijing, Dubai, Hong Kong, Sydney og London. I fremtiden åbnes mindst to nye lounger.

Vancouver-loungen er åben 24 timer i døgnet hele ugen. Der er et specielt afslapningsområde, hvis du vil hvile dig efter din flyvning. Fra loungen har du en dejlig udsigt ud over lufthavnen. Se den digitale tour her. I Latinamerika har alliancen planer om at åbne sin egen lounge i Santiago de Chile.

I Asien finder du to Skyteam-lounger, en i Beijing og en i Hong Kong. Beijing-loungen blev tilføjet til SkyTeams egen loungesamling i 2016. Denne lounge er ikke åben 24 timer i døgnet, men lukker kl. 1 om natten. Der er plads til omkring 160 gæster. Se den virtuelle tour her. I Hong Kong er loungen også åben indtil kl. 01:00. Omkring 230 gæster kan opholde sig i loungen på samme tid. I denne lounge er der endda et specielt rum til yogasessioner. Se den virtuelle tour her.

Skyteam Lounge Beijing (Billede: Skyteam)

I Dubai er loungen næsten 1.000 m2 stor. Du kan nyde loungen 24 timer i døgnet. Der er også tænkt på grupper med børn med et specielt Kid’s Room. Se den virtuelle tour her.

Skyteam Lounge Dubai (Billede: Skyteam)

Loungen i Sydney er noget mindre end de andre lounger, nemlig næsten 800 m2. Der er plads til 150 gæster. Åbningstiderne er også forskellige fra de andre lounges, med lukketid kl. 22:00. Åbningstiderne varierer dog per sæson. Se den virtuelle tour her.

I Europa finder du kun en SkyTeam-lounge, nemlig i London. Loungen består af to etager med i alt 1.600 m2. 300 gæster er velkomne. Du kan også bruge Clarins Spa her. Der er oprettet et separat afsnit for First Class passagerer. Se den virtuelle tour her.

Flyalliance planlægger også at åbne sin egen lounge i den nye lufthavn i Istanbul. Denne er i øjeblikket endnu ikke åbent for rejsende.

Denne artikel er baseret på en artikel oprindeligt skrevet af Christian fra vores søsterside Insideflyer.nl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *