Insidelook: fornyet KLM Crown Lounge 52 i Amsterdam

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

KLM Crown Lounge i non-Schengen delen af lufthavnen ved Amsterdam har været under ombygning i længere tid. Den første del af den fornyede lounge åbner i denne uge. InsideFlyer fik en forsmag inden åbningen.

KLM har arbejdet siden midten af 2017 for at give den interkontinentale KLM Crown Lounge 52 i Schiphol en tiltrængt opfriskning. Loungen er ikke kun blevet renoveret, men også udvidet med mere kapacitet og faciliteter. Dermed ønsker virksomheden at tilbyde ‘den mest attraktive lounge i verden’ til sine premiumpassagerer. Det skal blive en destination i sig selv, der giver en unik kundeoplevelse, ifølge Eelco van Asch, KLMs Senior Vice President for Hub Operations Schiphol. Det er blevet til et ‘House of KLM’, designet til at være et visitkort for KLM og Holland, sammen med partnere som Vermaat, Heineken, Douwe Egberts og Rituals. InsideFlyer har inspiceret resultatet.

Delvis åbnet

Istandsættelse af loungen er et stort stykke arbejde. Derfor åbnes de nye lokaler i faser. Første del er nu åbnet. Den nuværende, gamle KLM Crown Lounge bliver så lukket. En del af interiøret er blevet overført til den nye lounge. Rummene på den nuværende placering vil blive renoveret efterfølgende. I sommeren 2019 skal den komplette lounge være tilgængelig. Når den er færdig, måler loungen 6.800 kvadratmeter med 1.500 pladser fordelt på tre etager. Dette er i forhold til de 800 pladser og 3.600 kvadratmeter i den gamle lounge.

Som nævnt er der forskellige rum:

  • Sea (afslapning, brusere og sovekabiner)
  • City (catering)
  • Mountain (arbejde og underholdning)
  • Sky (fine dining og drikke med betalte tilvalg)
  • Polder (hvile og arbejde)

I den første fase vil Mountain, Polder og en del af baren i Sky være til tilgængelige.

Faciliteter

Indgangen til loungen er blevet flyttet. Den er nu på Holland Boulevard mellem E og F-piers. En rulletrappe fører dig langs en glasvæg fuld af de berømte KLM huse til første sal. Her kan du komme ind i loungen til venstre eller højre. Adgang sker via selvbetjeningsscannerne, hvor du scanner dit boardingkort. Der er også personale til stede hvis der opstår problemer.

De berømte KLM huse

Polder og Mountain er allerede klar. Her er flere siddepladser, med ‘Dutch Mountain’ som eye-catcher. Her er flere pladser til at slappe af eller arbejde, men der er også en slags biograf og tribune, hvor der for eksempel kan udsendes begivenheder. Det hollandske bjerg har også en DJ-booth og endda en diskokugle til arrangementer. Akustikken er designet således, at andre gæster ikke lider under dette.

Siddepladser

Udover det, er der er rigelig siddepladser på denne etage. De gamle, velkendte brune sæder fra den nuværende lounge er der, men KLM har også gjort en stor indsats for at introducere forskellige andre typer af siddepladser. Fra fælles hjørner til kaffeborde og individuelle arbejdsstationer. Der er også et par iMac’er til rådighed. Der er også et antal stationer med drikkevarer og kaffemaskiner. I hjørnet er også en del af catering udvalget, hvor live-cooking vil finde sted.

KLM Crown Lounge

KLM Crown Lounge

KLM Crown Lounge
Der er stikkontakter og USB-stik overalt

KLM ønsker at gøre meget mere med teknologi i den nye Crown Lounge. Udover selvbetjeningsindgangen arbejdes der også med biometri for at komme ind i stuen. Desuden er skrankerne blevet fjernet så meget som muligt, fordi skranke betyder kø. I stedet for kan rejsende scanne deres boardingkort på en af kioskerne. Derefter kan de angive, om de vil reservere et brusebad, et bord i restauranten eller en sovekabine, ønsker at ændre deres plads eller har brug for personlig hjælp. I sidstnævnte tilfælde kan de angive, hvor de er. KLM kan også se, hvor du er gennem KLM App og Wi-Fi trackere. En personlig loungeassistent vil komme og besøge dig på stedet. Så du behøver ikke længere vente ved skranken. For komplekse billetproblemer er der også et par skranke med billetagenter.

KLM Crown Lounge
Selvbetjeningsautomat
KLM Crown Lounge
Bestil på skærmen eller bed om personlig assistance
KLM Crown Lounge
Der vil være agenter, der kan hjælpe

Food & Beverage

En etage højere er ‘Sky’. Dette vil være premium-delen af ​​loungen, med en omfattende bar og restaurant. Til restauranten arbejder KLM sammen med stjernekokken Joris Bijdendijk, chef for blandt andet RIJKS. Han vil kompilere menuen med et par signaturretter. For måltider i restauranten, kaldet ‘Blue by KLM’, skal du betale ekstra. Menuen og priser er endnu ikke kendt, men ifølge KLM vil de være under priserne for ‘fine dining’. Selskabet understreger, at retterne på Blue Sky virkelig er af høj kvalitet, og at passagererne ønsker at kunne vælge, hvad de vil spise. Det normale udvalg af mad på en lufthavn er ofte begrænset til fastfood. Det er også muligt at reservere en privat spisestue; ideel til møder under lange layovers. Der er i øjeblikket ingen planer om at lade Flying Blue Ultimate medlemmer bruge à la carte-mulighederne gratis. Det er endnu ikke afgjort, om der vil være separate rum for disse topfrequent flyers.

KLM Crown Lounge
Skye er på den øverste etage

Der vil også være et osterum, hvor gæsterne kan smage og købe hollandske oste. Det er sådan, KLM ønsker at gøre loungebesøget til en ægte oplevelse.

I Blue Bar vil der også blive serveret premium drikkevarer. Tænk på luksus champagner og whisky. I den første fase vil Blue Bar tilbyde standardtilbudet gratis, da den anden bar endnu ikke er åben.

KLM Crown Lounge

KLM Crown Lounge
Også andet end Heineken: Affligem og Brand Weizen

På denne etage er også den udendørs terrasse. Her kan du få et frisk pust med en flot udsigt over platformen og flyene. Ideel til at få “frisk” luft under en transfer.

I City-delen vil et mad- og drikkevaretilbud stadig blive tilbudt gratis. Den åbner dog først i anden fase.

Brusebad og søvn

I Sea kan passagerer snart få et forfriskende brusebad eller endda en sovekabine. Sidstnævnte er dog en betalt mulighed. De tyve sovesofaer er indrettet til én person. KLM har ikke angivet priserne for dette endnu. Sea åbner kun i fase to, altså til sommer. Der er ingen brusebade til rådighed i mellemtiden. I stedet har KLM lavet en aftale med Mercure-hotellet, modsat den gamle indgang, siger Director Customer Experience Mijke van Ballegooijen til InsideFlyer. Passagerer, der er berettiget til loungeadgang, kan få et brusebad på hotellet.

KLM Crown Lounge
KLM har udstillet mange memorabilia for at vise sin rige historie

Adgangspolitik

På grund af renoveringen er der mindre kapacitet til rådighed. Skyteam Elite Plus og Flying Blue Gold og Platinum medlemmer kan derfor ikke tage gæsterne med i spidsbelastningen om morgenen. Der er ingen ændring for øjeblikket, bekræfter Van Ballegooijen. Kun næste sommer, når loungen har haft den store åbning, vil kapaciteten være maksimal igen.

KLM Crown Lounge
Der er mange specielle features, som disse Delfts Blue fliser, som blev brugt til sikkerhedsvideoen

Konklusion

Selv om vi stadig skal vente på den komplette lounge, med de fleste funktioner som restaurant, catering, brusere og sovekabiner, var jeg meget imponeret over loungens design. Øje for detaljer er beundringsværdig, og KLM gjorde sit bedste for at skabe et nyt, lyst og moderne interiør med stor variation og KLM referencer. Desuden er den blevet meget større, og det var der virkelig brug for. Det er klart en stor forbedring i forhold til den gamle lounge. Jeg er dog stadig lidt i tvivl om mad- og drikkevarerne, og især priserne på premium-muligheder som soveskabiner, restaurant og bar. Jeg håber, at det gratis tilbud af drikkevarer og snacks også får en opgradering i forhold til det nuværende udvalg. Her er  KLM stadig bagud i forhold til andre flyselskaber, herunder partner Air France; især på sin egen hjemmehub.

 

Denne artikel er baseret på en artikel oprindeligt skrevet af The Flying Dutchboy fra vores søsterside Insideflyer.nl.

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *