Icelandair har fået højeste miljøcertificering

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Icelandair er kun det fjerde flyselskab i verden, som modtager IATAs level 2 miljøcertificering. Dette er konsistent med selskabets ambition om at være førende indenfor miljø.

Alle selskaber i Icelandair Group har fuldført en detaljeret miljøcertificerings proces i overensstemmelse med ISO 14001 standarden. Det er den mest anvendte standard anvendt til integration af miljøansvarlighed i koncerner. Blandt Icelandair Groups mål med certificeringen er at reducere CO2 udslippet, reducere mængderne af affald ved øget genbrug og øge anvendelsen af miljøvenlige produkter.

Icelandair har modtaget en level 2 certificering fra International Air Transport Association (IATA). Certificeringen er baseret på en detaljeret proces, som kun tre andre flyselskaber har fuldført: Finnair, Latin American Airlines og South African Airways.

Icelandair Groups CEO Björgólfur Jóhannsson udtaler:

 “Icelandair Group’s mål er at være blandt de førende firmaer, der beskytter miljøet. International miljøcertificering er af den her slags er derfor ekstrem vigtig for et firma som vores.  Certificeringen er baseret på en lang og besværlig proces, som vores ansatte har arbejdet hårdt på i samarbejde med ledende eksperter inden for miljø og luftfart. Vi tog allerede beslutningen om at være førende i forbindelse med firmaets 75 års jubilæum i 2012. Icelandair Group tager disse ting seriøst og set med vores øjne, er det vigtigt at arbejde i overensstemmelse med internationale anerkendte standarder og målsætninger for at sikre gennemsigtighed for vores kunder”

Icelandairs Groups miljømæssige tiltag er ikke begrænset til flyvende operationer. Lufthavsoperationer, kontorarbejde, hoteller og vedligeholdelse er også taget med for at opfylde målene.. For at opfylde målene er alle selskaber i Icelandair Group omfattet: Icelandair Hotels, IGS, Air Iceland, Icelandair Cargo, Fjárvakur, Loftleiðir Icelandic, Icelandair Group, Iceland Travel og VITA

Icelandair modtog IATA’s miljøcertificering baseret på ISO 14001 og afsluttede første niveau af certificeringen i begyndelsen af 2015. Sidenhen har de arbejdet med andet niveau af certificeringen og har nu opnået den endelige certificering i året for firmaets 80 års jubilæum.

Som et resultat af certificeringen er Icelandairs brændstofforbrug beregnet som antal liter per 100 fløjne kilometer reduceret fra 3,79 liter til 3,70 liter. I Natura, et af hotellerne, er elektricitetsforbruget per gæst per nat reduceret med 21 procent over 5 år. I dag er 50 procent af Icelandairs cargo nu transporteret med passagerfly, hvor det kun var 16 procent i 2008.

Icelandairs forretningsstrategi er baseret på Islands geografiske placering midt mellem Europa og USA’s østkyst. Ved næsten udelukkende at flyve med Boeing 757 kan passagerene krydse Atlanten via Island. I dag forbinder Icelandair 26 byer i Europa med 18 byer i USA og Canada via Keflavik lufthavnen udenfor Reykjavik. Flyflåden består i dag af 28 Boeing 757 og fire Boeing 767.

Netværket er baseret på en 24 timers rotation, hvor forbindelserne forlader Island om morgenen og om eftermiddagen.

Datterselskabet Air Iceland flyver indenrigs på tværs af Island og til Grønland og Færøerne. Det sidste i samarbejde med Atlantic Airways. Air Iceland flyver fra Reykjavik lufthavnen, som ligger næsten i centrum af Reykjavik.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *