KLM og Air France tager næste skridt til bæredygtig luftfart

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Fra i dag har alle KLM og Air France flyvninger fra Holland og Frankrig iblandet en del bæredygtig flybrandstof. Billetprisen vil stige en smule for at financiere dette grønne tiltag.

Air France og KLM er overbeviste om, at brugen af bæredygtigt flybrændstof (SAF) vil være en af de vigtigste drivkræfter for at nå net-zero ambitionen i 2050. Disse ikke-fossile brændstoffer kan reducere luftfartens CO2-fodaftryk med op til 80 % i løbet af hele deres livscyklus.

“I dag dækker den globale SAF-produktion kun omkring 0,1 % af det samlede brændstofforbrug i luftfartsindustrien. Vi er nødt til at øge brugen af dette, og det er grunden til, at vi nu gradvist inkorporerer SAF på alle vores flyvninger med afgang fra Frankrig og Holland fra januar 2022. Da størstedelen af Air France- og KLM-passagererne har et stopover eller en transfer i Frankrig eller Holland, er vi glade for at kunne tilbyde vore kunder et mere bæredygtigt produkt. Sammenlignet med det foregående år vil koncernen fordoble det samlede forbrug af bæredygtigt flybrændstof i 2022.”

Gijs van Popta, General Manager Air France og KLM North Europe.

Air France og KLM inkluderer fra i dag SAF i prisen på deres billetter. Bidraget er fuldt gennemsigtigt og dedikeret til at købe SAF – for yderligere at fremskynde vejen mod en mere bæredygtig luftfart. Dette bidrag vil blive anvendt på alle flyvninger, der afgår fra eller med transit i Frankrig og Holland. Det vil variere fra €1 pr. flyvning inden for Europa til op til €4 for interkontinentale flyvninger på økonomiklasse. I business class vil prisen ligge mellem €1,50 og €12,-.

KLM tanker SAF direkte på platformen (Billede: KLM)

CO2ZERO

“Samtidig med at vi tilføjer SAF til alle vore billetter, vil vi også tilbyde vore kunder, der køber deres billetter online, muligheden for yderligere at reducere deres CO2-udledning ved at investere i supplerende SAF (Sustainable Aviation Fuel). Det betyder, at hver eneste kunde kan bestemme, hvor bæredygtigt de vil flyve. Vi ved, at der er en stor efterspørgsel efter en mere bæredygtig luftfart, og vi er overbeviste om, at vore kunder vil sætte pris på muligheden for at tilføje lige så meget SAF, som de ønsker.”

Gijs van Popta, General Manager Air France og KLM North Europe.

I mange år har du kunne vælge at bidrage til flygruppens CO2ZERO program. Bidrag til dette program blev brugt til at plante træer på flere kontinenter. Fra i dag kan du vælge hvor meget du vil bidrage til at plante mere skov eller til at indkøbe bæredygtig brændstof. Prisen er afhængig af flere faktorer, som flytype og afstand, men en indikation er mellem €20 og €200. Du kan se den præcise pris når du booker direkte på flyselskabernes hjemmesider. Du kan også bruge dine opsparede Flying Blue miles til at betale for CO2ZERO.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *