KLM sikrer hjælpepakke på 3,4 milliard Euro

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

KLM er ligesom andre flyselskaber hårdt ramt af coronakrisen. Flyselskabet er nået til enighed med den hollandske regering om en hjælpepakke på intet mindre end 3,4 milliard Euro.

Efter lange forhandler mellem KLM og den hollandske regering er parterne nu blevet enige om en pakke af forskellige lån svarende til over 25 miljarder danske kroner. Pakken følger en tidligere aftale mellem den franske regering og søsterselskab Air France og Air France-KLM gruppen. Denne pakke indholdet lån på op til 7 milliard euro (52 miljarder kroner).

Selskaber følger dermed i fodspor på andre flyselskaber. Aktionærerne i Lufthansa stemte efter mange overvejelser også for en pakke på intet mindre end 9 milliard euro (67 milliarder kroner). Disse svimlende beløb understreger for alvor krisen i den europæiske luftfart og får regerings hjælpepakke til den danske luftfart på 260 milion kroner til at blegne. Men den pakke står selvfølgelig ikke alene. Dertil kommer diverse lønpakke og også f.eks. støtten fra den danske og svenske stat til SAS på 3 milliard SEK tilbage i marts og den seneste omstruktureringsplan med endnu flere milliarder fra de to stater.

Foto: KLM

På grund af COVID-19 er KLM i øjeblikket i en hidtil uset krise. Finansieringspakken er nødvendig for at sikre den lange og vanskelige vej til bedring i den kommende periode. Dette er et meget vigtigt skridt, og jeg udtrykker min taknemmelighed på vegne af alle KLM-kolleger over for den hollandske stat og bankerne for deres tillid til vores organisation og vores fremtid. Med finansieringspakken kan KLM fortsætte med at udføre sin vigtige sociale rolle i økonomisk genopretning og bæredygtighed. I den kommende periode vil vi arbejde på restaurering af rutenettet og på den anden side med udviklingen af omstruktureringsplanen og de vidtrækkende betingelser, der er blevet pålagt pakken.

KLM CEO Pieter Elbers

Bæredygtighed

Pakken består af to lån. Den første på 2,4 milliard euro bliver indgået med en række banker med en statsgaranti. Den sidste milliard bliver lånt direkte fra staten.

Lånepakken kommer med strenge krav om såvel omstrukturering efter krisen, som øget bæredygtighed. Regeringen ønsker, at KLM skal gøre en indsats for at udstøde 50% mindre CO2 i 2030 sammenlignet med 2005. F.eks. skal selskabet i 2030 bruge mindst 14% biobrændstof. Flyselskabet skal også endnu mere promovere togrejser i stedet for flyrejser på de korte afstande, f.eks. Amsterdam til Brussel.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *