KLM udvider i Indien men dropper Sri Lanka

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

KLM Royal Dutch Air Lines lancerer efter sommeren en ny rute til Bangalore i Indien. Ruten vil have tre ugentlige afgange og skal flyves med Boeing 787-9 Dreamliner.

KLM udvider sit netværk i Indien, som allerede omfatter Delhi og Mumbai, med en ny rute til Bangalore. Ruten flyves tre gange om ugen fra Schiphol-lufthavnen i Amsterdam, som har gode forbindelser til flere danske byer.

Boeing 787-9 Dreamliner. Foto: KLM Royal Dutch Airlines

Overtager efter Jet Airways
KLM har tidligere samarbejdet med Jet Airways på ruter til og fra Indien. Efter Jet Airways kollapsede i april ønsker det hollandske flyselskab at tilbyde alternative ruter for sine kunder.

Den nye rute har afgange fra Amsterdam mandag, onsdag og fredag og har sin første flyvning d. 28. oktober 2019. Ruten skal betjenes med en Boeing 787-9 Dreamliner, med 30 sæder i business class, 45 sæder i premium økonomi og 219 sæder i almindelig economy class.

World Business Class Boeing 787-9 Dreamliner. Foto: KLM Royal Dutch Airlines

 

Bangalore er Indiens tredjestørste by efter Delhi og Mumbai, med over ti millioner indbyggere. Byen ligger i Karnataka, syd på i Indien. Bangalore har et stort teknologimiljø og er kendt som Indiens Silicon Valley. Udover at være en vigtig forretningsdestination, er Bangalore også et godt udgangspunkt for at udforske det sydlige Indien. Mange populære turistrejsemål, som strandene på Goa og flere naturreservater, kan nemt nås fra Bangalore.

Dropper Colombo

For at have kapacitet til at åbne den nye rute må KLM lave ændringer på sit eksisterende rutetilbud. Til dels skyldes dette restriktioner i Schiphol, som allerede har nået loftet for hvor mange flyvninger lufthavnen kan kapere.

KLM vil derfor indtil videre lægge ruten til Colombo, Sri Lanka på hyldes – når Bangalore-ruten åbnes. Situationen på Sri Lanka efter terrorangrebet i påsken har også svækket udsigterne for lønsomhed på denne rute.

Foto: sarangib / PixabayHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *