Københavns Lufthavn åbner den helt nye Finger E om få dage

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I gennem de sidste 2 1/2 års byggeri har den helt nye Finger E rejst sig. I næste uge åbner den og du kan se lidt om forberedelserne til åbningen her.

Før en åbning af et nyt område i en lufthavn, så skal der forberedes og testes en masser af ting. Ting som du ikke oplever når du besøger lufthavnen, men som er vigtigt for at sikre at alt virker fra første arbejdsdag.

Tilbage i 2014 var InsideFlyer inviteret med over til at teste den nye London Heathrow Terminal 2 – The Queens Terminal – hvor SAS og de andre Star Alliance flyselskaber har deres base.

Læs mere: Læs om vores test af The Queens Terminal i London

Åbningen af Finger E er i mindre skala, men der skal forsat testes en masse inden den kan åbne op.

Lufthavnens eget personale agere passagerer i Finger E

Når Finger E åbner om ganske få dage, helt præcist den 4. juni, skal alt være i orden og prøvet af.

Alt fra paskontrol til indsats ved brand er allerede afprøvet godt og grundigt af både handlere, politiet, Brand & Redning, buschauffører, toldere, Security, Passenger Service og alle andre, der vil få deres arbejdsdag i den nye Finger E.

For at sikre dette har 50 kolleger fra Københavns Lufthavn indvilget i at agere passagerer i de forskellige afprøvninger.

Bygningen skinner og der dufter nyt, møbler er stadig pakket ind i plastic eller slet ikke monteret endnu. Pasboksene står snorlige på række og skilte viser vej til de nye gates, da vores kolleger spadserer afsted i tre grupper med små kufferter, tasker og deres pas i hånden.

Da Falck også er med for at få kendskab til Finger E, bliver et par stykker trillet afsted i kørestol. Da de har fundet deres fiktive fly mod San Fransisco, som er sat på afgangsskærmene i terminalerne, finder de stille og roligt vej til Finger E og den nye paskontrolbygning, hvor de får scannet deres pas af politiet.

Tolderne går bagagen igennem inden turen fortsætter ned ad rulletrappen til gaten, hvor SAS er klar til at boarde. Se lidt billeder herunder, der viser hvordan det foregår.

Københavns Lufthavn – Den nye Finger E. Foto: CPH
Københavns Lufthavn – Den nye Finger E. Foto: CPH
Københavns Lufthavn – Den nye Finger E. Foto: CPH
Københavns Lufthavn – Den nye Finger E. Foto: CPH
Københavns Lufthavn – Den nye Finger E. Foto: CPH
Københavns Lufthavn – Den nye Finger E. Foto: CPHHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *