Københavns Lufthavn har Europas bedste udvalg af mad og drikke

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Igen i år modtog Københavns Lufthavn en pris til det prestigefyldte FAB-Awards, der blev afholdt denne uge i Toronto. Denne gang for Europas bedste F&B-udvalg og en andenplads i kategorien ‘Sense of Place’, som betegner de mest personlige og originale madoplevelser.

Prisen slår endnu gang fast, at Københavns Lufthavn skaber nogle af verdens bedste gastronomiske oplevelser i branchen.

Det har længe været et strategisk fokus for Københavns Lufthavn at ændre F&B-udvalget (Food & Beverage) fra et homogent og traditionelt lufthavnsudvalg, og i langt højere grad udvikle et unikt udvalg bestående af stærke, lokale brands og internationale ikoner. Med lokale gastronomiske oplevelser som smørrebrød hos Aamanns, juice og avocado-sandwiches hos Joe & The Juice og verdenskendte steaks hos MASH, giver Københavns Lufthavn passagererne en følelse af at sidde midt i København. Det blev i går belønnet med prisen for årets bedste F&B-udvalg i Europa, der for fjerde år i træk placerer Københavns Lufthavn som førende inden for lufthavnsgastronomi.

Københavns Lufthavn var ydermere nomineret i den prestigefyldte kategori ‘Sense of Place’, hvor lufthavnen blev fremhævet på baggrund af deres evne til at skabe personlige og originale madoplevelser, der afspejler regionen.

FAB Awards hylder det bedste inden for rejserelaterede spiseoplevelser verden over, og i år var der særligt fokus på personlighed, kreativitet og innovation. Ifølge Peter Krogsgaard, som er Chief Commercial Officer hos Københavns Lufthavn, er det især kunsten at skabe en atmosfære, der afspejler Danmark og København, som giver passagerne en ekstraordinær lufthavnsoplevelse:

Vi ønsker, at Københavns Lufthavn skal være en afspejling af Danmark, København og den nordiske region, og vores udbud af caféer og restauranter er derfor skræddersyet derefter. Vi har en større koncentration af lokale brands end mange andre internationale lufthavne, og vi lægger vægt på at skabe rum til at formidle regionens smage, arv og værdier i et internationalt miljø. Og det er netop denne blanding mellem det lokale og de internationale ikoner, som i vores optik er med til at gøre oplevelsen unik.

Udbygningen gør plads til endnu flere madoplevelser

Sidste år rejste 29 mio. passagerer igennem Københavns Lufthavn, og endnu flere forventes at rejse igennem i år. Det kræver både mere plads og endnu flere spiseoplevelser, der imødekommer en stor forskellighed i smag og budget.

Sådan ser de første modelbilleder ud af den igangværende tilbygning.

Som et led i en stor udbygningsplan, udbygger lufthavnen derfor hele Terminal 2 før sikkerhedskontrollen, hvor der bliver plads til fem nye caféer og restauranter, der åbner til efteråret. I tråd med lufthavnens eksisterende gastronomiske tilbud, vil de nye spisesteder være en blanding af både lokale helte og internationale brands – herunder 42RAW, WOK, Riccos og Nordens første Pret A Manger.

Netop Pret A Manger fik også en pris for bedste “Food to Go” tilbud. Det var deres butikker i London Heathrow lufthavnen som fik dette. Det er bestemt positivt for Københavns Lufthavn, da flere og flere flyselskaber fjerner de gratis mad og drikkevarer ombord. Dermed gør det det positivt at der er et godt udvalg. Så vi byder Pret A Manger velkommen til Københavns Lufthavn.

Pret A Manager i London Heathrow lufthavnen vandt prisen for bedste “Food to Go” tilbud ved FAB 2017

“Det er vigtigt for os at alle, der kommer i Københavns Lufthavn har mulighed for at få exceptionelle og autentiske madoplevelser uanset smagspræferencer og budget. Med den nye udvidelse af området før sikkerhedskontrollen vil vi give mulighed for at endnu flere – også dem der skal hente og aflevere – kan nyde disse”, siger Peter Krogsgaard.

Fakta om FAB Awards 2017 og Københavns Lufthavn

  • FAB-priserne er indstiftet af Moodie Davitt Report og branchemediet The Foodie Report, der er en del af den britiske forlagskoncern Moodie.
  • F&B står for “Food and Beverage” – mad og drikke på dansk.
  • Københavns Lufthavn vandt i år prisen for ” Airport Food & Beverage Offer of the Year” for regionen Europa – altså ‘Europas bedste café og restaurantudvalg.
  • Københavns Lufthavn har de forudgående to år haft prisen for ‘Verdens bedste café- og restaurantudvalg (Airport Food & Beverage of the Year) i hænderne.
  • Læs mere om FAB Awards 2017 her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *