Lufthansa gruppen indfører award miles baseret på billetprisen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Medlemsprogrammet Miles & More bliver nu også baseret på hvor dyr flybilletten et, når man skal optjene miles til en bonusrejse eller opgradering.

I lighed med Flying Blue, så har Miles & More programmet nu også indført optjening af award miles baseret på billettens pris. Antallet af award miles afhænger også af, om man er elite medlem af Miles & More.

På Miles & Mores hjemmeside kan man finde et lille program, der fortæller hvor mange award miles man optjener.

Hvis man flyver med Lufthansa eller andre selskaber i Lufthansa gruppen  (Swiss, Austrian, Brussels  Airline eller Eurowings) og har bestilt rejsen via et selskab i Lufthansa gruppen, så får man prisen i Euro ganget med 4. Hvis man er elite medlem i Miles & More, så får man prisen i Euro ganget med 6. Det er ligegyldigt om man har Frequent Traveller (sølv), Senator (guld) eller HON Circle (diamant) status.

I modsætning til Flying Blue, så får man miles svarende til hele beløbet inklusive afgifter, hvor man hos Flying Blue kun får miles svarende til prisen uden afgifter. Til gengæld får man hos Flying Blue flere miles, jo højeste status man har – helt op til 8 gange prisen i Euro (uden afgifter), hvis man har Platinium status. Læs mere om optjeningen hos Flying Blue her.

Hvis man flyver med SAS på en af strækningerne, så får man 4 miles per Euro hvis man ikke har elite status i Miles & More. Med elitestatus får man 5 miles per Euro. På Miles & More hjemmesiden kan man se, hvor mange miles man optjener med Star Alliance og andre partnere.

Hvis rejsen er bestilt via et rejsebureau kender Miles & More ikke billettens pris og derfor får man ligesom tidligere tildelt award miles efter en flat rate ved flyvninger inden for Europa. For oversøiske flyvninger vil antallet af award miles afhænge af distancen. I begge tilfælde tages der hensyn til booking klassen og ens elite status i Miles & More.

Som noget nyt, så kan man nu også fra maj måned dele award miles med venner og familier, se en tidligere artikel om dette.

Optjening af staus miles

For at opnå Frequent Traveller status, skal man flyve mindst 35.000 status miles eller have 30 flyvninger i et kalenderår. For at nå Senator status, skal man flyve mindst 100.000 status miles i et kalenderår. For at opnå HON Circle status skal man optjene hele 600.000 status miles i løbet af to sammenhængende år.

Se hvilke fordele de enkelte niveauer giver her.

Man optjener status miles afhængig af bookingklassen. Hvis det er europæiske flyvninger, så er det efter en flat rate og hvis der et oversøisk, så er optjeningen baseret på afstanden.

Som elite medlem i Miles & More, så kan man optjene helt op til 50 procent flere status miles ved flyvninger med selskaber i Lufthansa gruppen og nogle få andre Star Alliance selskaber.  Ved flyvninger med SAS optjener man 25 procent ekstra staus miles, hvis man har elite status.

En komplet oversigt kan findes her.

Man kan også finde optjeningen af både award og status miles i Miles & More appen, som findes både til Android og iPhone

Foto: Lufthansa

 

 

 

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

 1. Anders siger

  Så blot så jeg forstår det. Jeg er SAS diamant men har ikke nogen status hos Lufthansa. Jeg flyver ofte til USA med LH i premium economy da det giver gode point på Premium economy flexbilleterne.

  Dvs en billet til USA i fx E/E klasse (premium economy) til ca 14.000 der idag giver 16-18.000 point på eurobonuskontoen (afhænging af connecting fly til FRA/MUC ) vil fremover blive beregnet som 14.000 kr / 7,45€ = ca 1.900 €

  Jeg har ingen status hos LH så køber jeg billetten på lufthansa.com ganges prisen med 4 og jeg får derfor fremover kun ca 1.900€ x multiplier 4 = 7600 point.??!?? Har jeg mistforstået det?

  Og betyder det også at de bruger det gamle system igennem rejsebureau (hvad det så end dækker) så bruger de det gamle miles system?

  er meget interesseret i kloge svar.

  • Per Danielsen siger

   Hvis du er diamant hos SAS er der ingen grund til at skifte. Du får stadig det samme antal point hos Eurobonus. Artiklen drejer sig kun om optjening af point med en Miles & More konto

   • Anders siger

    Så jeg tjener flere point (dvs de samme som altid) som SAS Eurobonusmedlem end Lufthansas egne medlemmer gør i deres nederste tiers? Det virker da lidt skørt….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *