Lyst til en citytrip? Vintersport? Eller naturen? Prøv Georgien!

Georgien

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Georgien er en relativ ukendt destination omkring 4 timers flyvning fra Danmark. Landet er rigt på skøn natur og har utrolig gæstfrie beboere. Nu low-cost selskaberne er begyndt at flyve til Kutaisi er en ferie, citytrip og enda vintersport i Georgien kommet indenfor rækkevide.

Fornyeligt er Wizz Air begyndt at flyve fra adskille europæiske byer til Kutaisi, den næststørste by i Georgien. Lige nu tilbyder Wizz Air ingen forbindelser fra Danmark, men derimod fra for eksempel fra Berlin eller Dortmund. En returflyvning kan fås fra kun 25 euro. Du kan læse mere om Wizz Air i vores anmeldelse af en flyvning fra Dortmund til Kutaisi.

Wizzair

Kutaisi

Kutaisi er en by i det vestlige Georgien ved foden af Kaukasus bjergene. Byen selv har udover dens historiske indre by og lokale markedet ikke så meget at byde på.

I nærheden af byen er det dog forunderlig smukt med fantastiske vandfald (Kinchkha), dybe grøfter (Okatse), historiske byer (Vani), naturparker (Sataplia) og mystiske klostre og kirker (Motsameta og Gelati). Du kan nå disse steder ret billigt med taxa eller minibus fra Kutaisi. De fleste pensionater tilbyder også ture med privatchauffør. Det koster mellem 40 og 50 euro for en hel dag med bil og chauffør.

Fra Kutaisi kan du også hurtig nå til Svanetien. Det er en af områderne der er mest værd at se i Georgien. Regionen er rig på kulturel arv, gletsjere og betagende bjergpas. Den eneste by, Mestia, ligger højt op i Kaukasus og er om sommeren en perfekt base for vandreture i bjergene og om vinderen til vintersport.

This slideshow requires JavaScript.

Tbilisi

Tbilisi er hovedstaden i Georgen og værd at besøge et par dage. Fra afgår direkte busser fra lufthavnen i Kutaisi. Derover er der tog fra banegården i byen. Vi tog toget. Den er langsom, men yderst komfortabel. Turen går ovenikøbet tværs igennem bjergene og koster 3 euro for en enkel billet.

Tbilisi er en blanding af Ottomanske, Sovjet og moderne indflydelser. Det historiske centrum er ret lille, men klart et besøg værd. Du kan tage en kabelbane op til et fort med en fantastisk udsigt over byen. Og hvis du er interesseret i gammel Sovjet ragelse, kan du tage til loppemarket i Dedaena Parken.

This slideshow requires JavaScript.

Fra Tbilisi er det muligt at tage en dagstur til fjerne bjergregioner (Kazbegi og Gudauri), Stalin’s fødselssted (Gori), Georgien’s forhenværende hovedsted (Mtskheta) og mange klostre og grotter. Det er også muligt at tage på tur i grænseregionen med nabolandet Armenien. Disse ture koster mellem 10 og 30 euro.

This slideshow requires JavaScript.

Vintersport

Georgien har også meget at byde på for vintersportelskere. Der er et stort skiområde i Gudauri omkring 2 timers kørsel fra Tbilisi. Derudover er der mindre resorts ved Svaneti, Bakuriani og Goderdzi. Du skal ikke bekymre dig om sikkerheden, alle skilifte er lavet i Frankrig eller Schweiz.

Priser for et skipas, ophold og leje af skiudstyr ligger mange gange under det europæiske niveau. For eksempel et skipas i Gudauri koster omkring 10 euro om dagen.

This slideshow requires JavaScript.

Overnatning

For at overnatte er der mest pensionater i Georgien. Der er et begrænset antal hoteller og de er overvejende dyre. Pensionaterne er ret billige. Du betaler mellem 15 og 25 euro for et to-personsværelse inklusiv morgenmad.

I Kutaisi boede vi på Guesthouse Sun for kun 17 euro om dagen inklusiv morgenmad. Ejeren er meget venlig og imødekommende. Da vi ankom midt om natten blev vi hilset velkommen med te og vin. Derudover har pensionatet en fantastisk udsigt over den gamle by.

Til sidst

Georgien var en enorm behagelig overraskelse! Vi spiste rigtig godt, vandrede og tog på flotte ture gennem landet. Vi blev dog forskrækket af den enorme fattigdom og de mange vilde hunde. Også resterne af Sovjettiden er meget synlige, selvom det også har visse charmer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *