Mange pilotjob i SAS er i fare efter afbrudte forhandlinger

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Den 8. september var deadline for et forlig mellem SAS og piloternes fagforeninger. Med de afbrudte forhandlinger er flere hundrede pilotjobs nu i fare.

Dette skriver de to norske medier Dagens Näringsliv og E24.

Det er op til 560 pilotjobs der skal fjernes og SAS var klar til at beholde nogle af jobbene, hvis piloterne ville gå med til lønnedgang og deltidsarbejde indtil corona situationen var overstået og normale tilstande var kommet retur.

Til E24 siger Jon Eckhoff, informationschef i SAS følgende:

Vi havde en deadline den 8. september og pilotforeningerne har valgt ikke at acceptere løsningen med lønnedgang og deltid.

Sålænge situationen er som den er, så vil det ende med at SAS opsiger alle 560 pilotjobs. Situationen er forsat således at der ikke er nogen klarhed over hvornår vi er tilbage til 2019 niveauet. Flere og flere steder meldes det at de anser at vi skal hen til 2024 før vi når samme niveau.

Læs mere: Se hvad SAS loungen i København tilbyder her i efter genåbningen

SAS bliver, som alle andre flyselskaber, nød til at fjerne så mange omkosntinger som muligt. I går skrev vi at det samlede produkt også blev ændret, da den første café lounge i Malmø måtte lukke permanent. Der er forsat ikke servering i flyene på de europæiske ruter og kun 3 lounger er åbne. Så alt i alt bliver der skåret ind til benet – og vi er ret sikre på vi faktisk ikke er der endnu. Så vi kommer til at se flere tilpasninger hen mod slutningen af 2020.

Forsidefoto: Wikimedia CommonsHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *