Medie: Lufthansa er køberen af ITA Airways

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Italienske medier fortæller onsdag aften, at Lufthansa gruppen og den italienske stat er blevet enige om en aftale, hvor Lufthansa køber 40% af aktierne i ITA Airways

De 40% forventes at koste Lufthansa gruppen mellem 320-330 millioner euro. Købet giver Lufthansa gruppen en vigtig position på det italienske marked, som er ganske vigtigt for Lufthansa gruppen som helhed.

Hvis ITA Airways laver positive resultater i første halvdel af 2026, så vil Lufthansa gruppen købe yderlige 50-55% og dermed få aktiemajoriteten. Dette vil koste i omegnen af 500 millioner euro.

Købet vil naturligvis kræve at EU godkender handlen. Dette skal ske før en endelig aftale kan blive gennemført.

Som med tidligere handler inden for industrien, så vil der formodentlig komme krav fra EU om at det samlede selskab skal afgive for eksempel slots i de centrale italienske lufthavne.

I løbet af de næste dages tid, så vil vi få mere information om handlen, når der kommer noget mere officielle meddelselser fra for eksempel Lufthansa gruppen.

Foto: ITA Airways A320-216 (EI-DTE) i Hamburg Fuhlsbüttel Helmut Schmidt Airport (HAM) (BongoPlanes)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *