Mere end hver tredje tager træning med på ferie

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Mange foretrækker dog at træne lidt mindre end i hverdagen og trods alt nyde at det er ferie, men med bedre samvittighed.

Sommerferien er om hjørnet, og i mange danskeres kufferter vil man nok kunne spotte et par løbesko, yogatights, svømmebriller eller andet træningsudstyr. Knap fire ud af ti (38 pct.) træner nemlig, når de er på ferie. Mange foretrækker dog den lettere motion under sydens sol (18 pct.), og en del (8 pct.) træner mindre, end i hverdagen. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt mere end 1.000 danskere.

Hvis man tænker, det er nok at svede pga. sommervarmen i Spanien eller Grækenland, kan man godt tro om igen. I hvert tilfælde hvis man spørger mere end hver tredje dansker (38 pct.). De tager nemlig deres træning med, når de rejser på ferie og får dermed lidt ekstra sved på panden.

Læs mere: Hoteller kommer med mulighed for at træne på værelset

En del af disse (18 pct.) vælger dog den mere lette motionspræget form for træning såsom svømning, golf eller en god gåtur, mens knap hver tiende (8 pct.) fortæller, at de træner mindre på ferien end i hverdagen. Lige så mange (8 pct.) har den gode intention om træning på ferien med i kufferten, selvom det ikke altid bliver til de helt store atletiske udfoldelser.

Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.017 danskere fra hele landet.

Børnefamilier træner mere

Mange danskere er altså gode til at tage de sunde træningsvaner med på ferie.

Og selvom man skulle mene, det burde være rigeligt at løbe efter ungerne, når man er på ferie, så tager mere end 4 ud af 10 (43 pct.) af de rejsende med børn faktisk træning med på deres ferie. Særligt de rejsende med større børn er gode til at lægge lidt motion ind på ferien – både med og uden børn.

Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo forklarer:

De senere år har vi generelt oplevet en motionsbølge blandt vores rejsende. Hvor charterferie tidligere handlede om at spise, drikke og slikke sol, så handler det i dag også om oplevelser og om at få mulighed for at træne i nye omgivelser, så man får nogle andre kilometer i benene, end man gør i det daglige, når man fx løber eller cykler. Børnene er rigtig ofte med, hvor det kan lade sig gøre, eller også lærer de at windsurfe eller svømme lige ved siden af.

Ferie anno 2019 med høj puls og mindre skærm

Apollo har af samme årsag også vind i sejlene, når det kommer til deres Apollo Sport-koncept, der henvender sig til dem, der gerne vil kombinere mad, drikke og sol med træning – uanset alder.

Og Apollos svømmeskoler, der tilbydes på udvalgte hoteller og primært henvender sig til børn, er også altid populære, når der står sommerferie i kalenderen.

Glenn Bisgaard forklarer:

Når man har ferie, er der bare mulighed for at træne på rigtig mange fede måder – sammen og hver for sig. Og det er måske også en kærkommen lejlighed til, at hele familien kan lægge skærme fra sig og være sammen på en ny måde, hvilket er noget af det, ferien anno 2019 også skal kunne, hvis du spørger os.

Forsidefoto: ApolloHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *