Norwegian havde god passagervækst i september

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Passagervæksten fortsatte for Norwegian i september. I alt valgte næsten 3,5 millioner passagerer at rejse med selskabet i måneden

Dette er svarende til en stigning på 9 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

I alt 3.446.854 passagerer rejste med Norwegian i september, 281.823 (9 procent) flere end samme måned sidste år. Den totale trafiktilvækst (RPK) steg med 31 procent og kapacitetsvæksten (ASK) med 32 procent. Belægningsgraden var på 88,8 procent for hele rutenetværket og 92,4 procent for langdistanceruterne, der betjenes af selskabets Dreamlinere.

Generelt er udviklingen i yield positiv, men påvirkes negativt af den svenske passagerafgift og øget gennemsnitslængde per flyvning. Fordi indtægten per passagerkilometer er lavere på længere flyvninger, falder selskabets yield i takt med at andelen af langdistanceflyvninger stiger.

Norwegian blev i september for anden gang udnævnt til verdens grønneste flyselskab på de transatlantiske ruter af det uafhængige miljøinstitut The International Council on Clean Transportation (ICCT).

Koncernchef Bjørn Kjos udtaler:

Det er glædeligt, at et stigende antal passagerer vælger Norwegian, når de skal ud og rejse, ikke mindst i forbindelse med arbejde. Væksten er størst på selskabets langdistanceruter, og efterspørgslen er stabilt god. I denne måned har det international miljøinstitut ICCT igen peget på Norwegian som det flyselskab med den klart laveste udledning over Atlanten, hvilket viser, at en ny flyflåde er en win-win for vores passagerer, for miljøet og for selskabet.

Norwegian gennemførte 99,4 procent af de planlagte flyvninger i september. Punktligheden var på 80,2 procent, en stigning på 2,3 procentpoint i forhold til samme måned sidste år.

Norwegians flådefornyelse fortsætter i 2018. Selskabet fik leveret én fabriksny Boeing 787-9 Dreamliner og to Boeing 737 MAX 8 i september. For hele året får Norwegian leveret 11 Boeing 787-9 Dreamlinere, 12 Boeing 737 MAX 8 og to Boeing 737-800. Med en gennemsnitsalder på 3,7 år er Norwegians flyflåde blandt de mest moderne og miljøeffektive i verden. Det vigtigste, et flyselskab kan gøre for at reducere udledning af drivhusgasser, er at investere i ny teknologi og nye fly.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *