Norwegian med 16 procent passagervækst i april

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Norwegians trafiktal for april viser, at godt tre millioner passagerer valgte at flyve med selskabet i løbet af måneden – en stigning på 16 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Som forventet, påvirkes månedstallene af, at påsketrafikken i år lå i marts og opstart af nye langdistanceruter.

I alt 3.049.249 passagerer rejste med Norwegian i april. Det er 411.020 flere end i samme måned i 2017. Den totale trafiktilvækst (RPK) steg 44 procent og kapacitetsvæksten (ASK) med 51 procent. Belægningsgraden var på 83 procent – et fald på 3,6 procentpoint. Væksten er størst på selskabets langdistanceruter, hvor kapaciteten er mere end fordoblet siden samme periode sidste år.

Fordi påsken i år faldt i marts og i april sidste år, påvirkedes trafiktallene for disse måneder, hvilket blev understreget ved præsentationen af tallene for marts måned.

Koncernchef I Norwegian Bjørn Kjos udtaler

Selvom påsken påvirker tallene, har vi en solid passagervækst også i april. Vi har øget kapaciteten betragteligt sammenlignet med samme måned sidste år, og på langdistanceflyvningerne har væksten uden for Norden været på rekordhøje 311 procent. I forbindelse med den store kapacitetsforøgelse og nye langdistanceruter, har vi lagt rigtigt mange lavprisbilletter ud for at tiltrække nye rejsende i denne måned. Det påvirker vores yield i april.

Norwegian gennemførte 99,4 procent af de planlagte flyvninger i april. Punktligheden var på 81,3 procent.

Norwegians flådefornyelse fortsætter i 2018. Selskabet fik leveret en fabriksny Boeing 787-9 Dreamliner i denne måned. I alt får Norwegian leveret 11 Boeing 787-9 Dreamlinere, 12 Boeing 737 MAX 8 og to Boeing 737-800 i år. Med en gennemsnitsalder på 3,7 år er Norwegians flyflåde blandt de mest moderne og miljøvenlige i verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *