Norwegian med passagervækst og højere punktlighed i februar

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Norwegians trafiktal for februar viser, at over 2,5 millioner passagerer valgte at flyve med selskabet i denne måned, en stigning på 8 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Væksten aftager nu betydeligt, i tråd med strategien om at gå fra vækst til lønsomhed.

I alt 2.517.335 passagerer valgte at flyve med Norwegian i februar. Den totale trafiktilvækst (RPK) steg med 11 procent, og kapacitetsvæksten (ASK) steg med 15 procent, mod 35 procent i februar sidste år.

Belægningsgraden var på 81,5 procent.

Koncernchef i Norwegian, Bjørn Kjos udtaler:

Vi er tilfredse med passagervæksten i februar, der er en periode, der traditionelt er præget af lavere rejseaktivitet. Efter en periode med kraftig ekspansion og betydelige investeringer aftager væksten, og vi ændrer strategisk fokus fra vækst til lønsomhed. Med en styrket finansiel position og reducerede omkostninger fremover, er vi godt rustede til at fortsætte kampen om kunderne, ikke mindst på langdistanceflyvningerne.

Norwegian gennemførte 99,3 procent af de planlagte flyvninger i februar, og punktligheden var på 83,5 procent (en stigning på 8,8 procentpoint).

Kommentarer

  1. Frank siger

    Som sædvanlig er alt negativt udeladt fra norwegian’s måneds rapport. Overskriften på den tilsvarende artikel på checkin dk er “Dæmpet passagervækst hos Norwegian”. Her kan man også læse at belægnings procenten var 2,2% laver end året før, og at norwegian havde et underskud på 633 NKR i Februar mdr. Begge informationer, som er pænt udeladt her på norwegian’s uofficielle PR site.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *