Norwegian stopper alle ruter fra Danmark og hjemsender 1.600 ansatte

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I vores artikel i morges skrev vi om flyselskabet Norwegian var ved at være så tæt på konkurs at det snart var slut. Det skete efter at den norske regering har meldt ud at de ikke ville give mere statsstøtte til Norwegian, Widerøe og det nye Braathens. Her til aften melder Norwegian så ud at de vil hjemsende 1.600 ansatte og stoppe alle rute på nær nogle få norske indenrigsruter.

Det er meget hårde tider for det kriseramte flyselskab. Flyselskabet var allerede presset før corona krisen startede i marts måned. Det lykkes lige præcis kun at redde flyselskabet ved at få konverteret for 18 milliarder norske kroner i gæld. Dette gjorde at Norwegian kunne få del i støttepakken fra den norske regering.

Men her til morgen sagde regering stop og meldte klart ud at den ikke ville yde ny støtte til de norske flyselskaber. Dette kastede Norwegians aktiekurs ud i et stor fald fra morgenstunden. Norwegian-aktien er mandag morgen faldet med 21% til 0,508 norske kroner. Senere steg den voldsomt, men endte dagen med et fald på godt 7%.

1.600 medarbejdere hjemsendes

Dagens reaktion på den norske regerings udmelding betyder at Norwegian sender 1.600 medarbejder hjem. Dermed er der kun 600 medarbejdere tilbage. I starten af året havde Norwegian over 10.000 medarbejdere på verdensplan.

Koncernchefen fra Norwegian udtaler følgende:

Etter dagens nedslående beskjed fra den norske regjeringen, har vi ikke noe annet valg enn å permittere ytterligere 1600 medarbeidere i Norwegian og parkere 15 av de 21 flyene vi har hatt i lufta den siste tiden. Dette er en trist dag for alle i Norwegian. Jeg beklager på det sterkeste overfor medarbeidere som nå blir berørt, men vi ser ingen annen utvei. Før koronakrisen hadde Norwegian over 10 000 medarbeidere, men de neste månedene vil kun om lag 600 medarbeidere være i arbeid. Målet er å holde seks fly i drift på innenriksruter i Norge, og jeg legger til grunn at også Norwegian får vår del av den støtten til enkeltruter som Samferdselsdepartementet har varslet.

Jacob Schram, Koncernchef i MNorwegian

De fleste ruter lukkes ned øjeblikkeligt

Det er med dagens udmelding tid til at handle hurtigt og få stoppet så mange udgifter som muligt. Derfor betyder hjemsendelsen af medarbejderne at der kun er meget få ruter tilbage. Alle ruterne er indenrigs i Norge og Norwegian vil kun flyve på 12 ruter og med 6 fly. De havde ellers gang i 21 fly i den forgangende uge, men nu sættes 15 fly på jorden og kun 5 fly holdes i gang.

Derfor lukker alle aktive og planlagte ruter ned fra Danmark. Det betyder at Norwegian ikke længere er at finde på pendlerruten mellem Aalborg og København.

Det er følgende ruter som forsætter:

Oslo – Alta
Oslo – Bergen
Oslo – Bodø
Oslo – Evenes
Oslo – Haugesund
Oslo – Kirkenes
Oslo – Molde
Oslo – Stavanger
Oslo – Tromsø
Oslo – Trondheim
Oslo – Ålesund
Tromsø – Longyearbyen

Vi fastholder forsat at der nu er meget usikkerhed på om Norwegian kan holde sig kørende. Selvom de stopper ruter og hjemsender alle på nær 600 ansatte, så vil det være meget svært at se at selskabet kan holde sig flyvende.

Det betyder også at hvis selskabet går konkurs, så er der en stor risiko for at de CashPoints du eventuelt har bliver værdiløse. Derfor burde du overveje hvordan du kan bruge dem.

Hvis du også skal ud at flyve med Norwegian, så skal du være sikker på at betale med et kreditkort eller købe turen som en pakkerejse. På den måde er du sikret og kan få dine penge tilbage. Det kan du ikke om du bare køber en flybillet på deres hjemmeside eller via et online rejsebureau og betaler med dit DK-kort.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *