Ny direkte flyrute til Kina – Sichuan Airlines åbnede i dag en ny flyrute mellem København og Chengdu i Kina

Sichuan Airlines A330-300

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

For tredje gang i år åbner en rute mellem København og Kina, hvilket er et stort aktiv for Københavns lufthavn. Først var det Air China, som i juni lagde ud med flyvninger til Beijing og derefter var det SAS, som med udgangen af oktober flyttede deres Hong Kong rute fra Stockholm til Kastrup og fra i dag flyver Sichuan Airlines til Chengdu. Dermed udbydes totalt mere end 330.000 sæder årligt mellem København og Kina.

Chengdu rutens åbning blev i dag festligholdt ved gate C37, hvor Sichuan Airlines’ Airbus A330-300 holdt klar til at transportere de første passagerer til Chengdu, som er hovedstaden i Sichuan provinsen, der ligger i det sydvestlige Kina.

Inden boarding blev der traditionen tro holdt lidt festivitas samt taler af blandt andet den Kinesiske Ambassadør Deng Ying, Vice General Manager Li Guang fra fra Sichuan Airlines i Chengdu og af Københavns Lufthavns adm. direktør Thomas Woldbye. Herefter blev den røde snor klippet med guldsaks, hvorpå der på bedste kinesiske vis blev udvekslet gaver, inden passagererne kunne gå ombord på flyet.

Kagen skæres
Den Kinesiske Ambassadør Deng Ying, Vice General Manager Li Guang fra Sichuan Airlines i Chengdu og Københavns Lufthavns adm. direktør Thomas Woldbye skærer kagen for. Foto: John Christensen

 

Snoren klippes
Den Kinesiske Ambassadør Deng Ying, Vice General Manager Li Guang fra Sichuan Airlines i Chengdu og Københavns Lufthavns adm. direktør Thomas Woldbye klipper i fællesskab den røde snor flankeret af to air hosteses fra Sichuan Airlines. Foto: John Christensen

Sichuan Airlines beflyver ruten mellem Chengdu (Chengdu Shuangliu International Airport)og København to gange ugentligt, mandag og fredag fra begge byer. Afgang fra Chengdu (CTU) 01:50 med ankomst København (CPH) 05:45. Retur fra København til Chengdu 13:10 med ankomst den følgende morgen 05:40. Herfra er der mulighed for tilslutningsfly til hele Asien, Australien og New Zealand. Se hele rutelisten her.

Ruten beflyves med en Airbus A330-300 med plads til 301 passagerer fordelt med henholdsvis 36 på Business Class i en 2-2-2 sædekonfiguration og 265 på Economy Class i en 2-4-2 sædekonfiguration.

Sichuan Airlines Business Class.
Sichuan Airlines Business Class i 2-2-2 konfiguration. Foto: John Christensen

 

Sichuan Airlines Economy Class.
Sichuan Airlines Economy Class. Foto: John Christensen

Skal du rejse videre fra Chengdu til et tredje land, har du mulighed for at besøge Chengdu ved at få et gratis 24/144 timers visum ved ankomsten til Chengdu lufthavn. Du følger skiltene til ”24/144 hours visa free counter”. I flyet skal du have udfyldt både Arrival og Departure kort. Ved skranken udfylder du nu et blåt/hvidt Arrival Card til visum og får derefter stemplet et visum i dit pas. Læs relateret artikel her.

Chengdu, med ca. 14 millioner indbyggere, er Kinas panda by og det er her man finder det kendte opdrætscenter for pandaer, som har sikret artens overlevelse, ved at de pandaer, der fødes på centeret, udsættes i naturen, når de er store nok til at klare sig selv. Det er også herfra, at de to pandaer, som skal bo i Københavns Zoo, leveres i løbet af 2019.

Panda
Panda centeret i Chengdu er værd at besøge. Foto: John Christensen

De mange ruter mellem København og Kina bidrager væsentligt til at kinesiske turister besøger Danmark. Visit Denmark har i forbindelsen med rutens opstart indgået et samarbejde med Sichuan Airlines om markedsføring af Danmark i Sichuan provinsen.

Københavns Lufthavn har oversat CPH app’en til kinesisk for at guide kineserne gennem lufthavnen, ligesom der er ansat kinesisk talende servicemedarbejder og så har kineserne desuden mulighed for at betale med den kinesiske betalingsapp Alipay i de fleste butikker og restauranter i lufthavnen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *