Rejsebrev: Pulserende Bangkok

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

‌‏Efter et utroligt udfordrende og heldigvis udbytterigt ophold i Tanzania, forsætter Jonathan sin og kærestens tur rundt om jorden og er stukket afsted mod Asien. De starter i Bangkok.

Jonathan’s rejsebrev fra Bangkok starter sådan her:

Bangkok bliver vores omdrejningspunkt for rundrejser i nabolandene, men vi kunne ikke komme udenom at udforske alt, hvad den har at byde på. Her følger nogle af vores oplevelser i den thailandske hovedstad.

Sorte mennesker og en liggende Buddha

Noget som man ikke kunne komme udenom i Bangkok var folk klædt i sort. Fra top til tå. Det var kun en måned siden kongens død, og befolkningen syntes at strømme til det royale palads for at sige ordentligt farvel. I hvert fald var området omkring fyldt med store turgrupper, ja egentlig horder af sortklædte thaier. Tænk at være så betaget af sin konge. Igennem de sorte sværme måtte vi på vej hen til et af de mange templer.

Wat Po-templet koster en brøkdel at se sammenlignet med kongepaladset, og vi må erkende, at i dette tilfælde er billigt lig med flottere. Inde i templet ligger en kæmpestor Buddhaskulptur i det pureste bladguld, og man kunne ikke rigtig fange størrelsen på et billede, så stor var sen. Udenfor er templet prydet med mønstrede stubba’er, der er en fryd for øjet.

Crazy Khaosan

Vi er backpackere, og som i mange andre tilfælde endte vi med at bo dér, hvor alle andre ligesindede slog sig ned – i dette tilfælde Khaosan Road. Et inferno af indtryk. Gaden er kun nogle få hundrede meter lang, men på en kort slentretur kan man blive tilbudt lattergas, få visitkort til pingpong-shows, danse på gaden til en tung basrytme, købe skorpioner som slik – jeg kunne blive ved. Lad os bare sige at det er en oplevelse for sig. Hvis man ikke er til fest og ballade, kan man i stedet observere virvaret mens, at man får en fodmassage til kr. 30,-

Khaosan er kontrastfyldt. Lige så vild som natten er, lige så stille og fredfyldt er gaden i morgenlysets stråler, da vi bestiller en frugtsmoothie og en omgang fried rice. Derudover ligger der en del gode (og billige) restauranter i nogle af de nærliggende gader bl.a Mai Kai Dee. At prisniveauet var så lavt gjorde også, at vi kunne forkæle os med et lækkert hotel med swimming pool på taget til den nette sum af kr. 200,- pr. nat. Efter en masse dårlige og alt for korte senge i Tanzania, faldt det på et meget tørt sted med et rigtigt hotelværelse.

Bangkok er vild. Den er så kæmpestor, at man sagtens kan få en uge eller to til at gå med at inspicere den. Alt fra det store Chatuchak weekend-marked til en bådtur rundt på kanalerne er anbefalesesværdigt. Som jeg nævnte ovenover, så kan man i Bangkok og Thailand generelt forkæle sig selv med luksus, som ellers ville bryde ens budget hjemme i Danmark.

En af de ting er rooftop-barer. Vi besluttede os for at prøve kræfter med den trendsætteren, Banyan Tree Hotel. Forinden tog vi dog på et kort visit til Lumpini Park, og det vil vi sjældent glemme. På flere pladser rundt om i parken havde lokale gang i deres daglige aerobic. Vi snakker hundrede af mennesker som fulgte instruktørens koreografi, selvom de slet ikke kunne se denne person for bare mennesker. Den episode glemmer vi aldrig.

Nå, tilbage til Banyan Tree Hotel. Vi var krøbet i vores pæneste puds, havde lagt rygsækken tilbage på hotelværelset og sat håret. Der er nemlig dresscode, og vi ville ikke risikere at skulle bruge en time på at tage tilbage for at skifte, hvis vi var mødt op i klipklapper. Selve baren ligger på 62. etage med en gudsbenådet udsigt udover Bangkok. Forestil dig at kunne se denne millionby fra oven, mens du også indtager en lækker mojito (plus gratis nødder). Og ønsker man at forevige dette øjeblik, kommer tjenerne én til undsætningen med lamper, så dit billede bliver helt perfekt. Det eneste som koster noget er ens drikkevare – ellers er besøget ganske gratis.

Vi fortryder ikke et sekund at have købt et par cocktails for et par hundrede kroner, når de blev serveret med pulserende Bangkok nogle hundrede meter under os.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *