Anmeldelse: DoubleTree by Hilton Marjan Island – Ras al Khaimah

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Skal du besøge de Forenede Arabiske Emirater, kan jeg anbefale DoubleTree by Hilton Marjan Island – Ras al Khaimah. Hotellet er målrettet til børnefamilier, men har også et godt tilbud til rejsende uden børn..

Efter en nat på Hilton Dubai Creek fortsatte jeg min tur til Ras al Khaimah. Jeg besøgte først DoubleTree by Hilton Marjan Island. Hotellet er med i loyalitetsprogrammet Hilton Honors, så du kan både optjene og indløse point her. Hvis du har status hos Hilton Honors, får du naturligvis også de tilhørende fordele.

Hotellet ligger på den menneskeskabte halvø Marjan Island, som er det vigtigste fritids- og hotelområde i Ras al Khaimah. Ved siden af DoubleTree by Hilton ligger også hotel Rixos og Marjan Island Resort (begge er med i Accor kæden). Og i fremtiden åbner Hampton by Hilton. I Al Hamra-området på den modsatte side af bugten, ligger Waldorf Astoria, Hilton Al Hamra Resort, Ritz-Carlton og Al Hamra Mall.

Fra Dubai Creek tog vi en Uber til DoubleTree. Turen tog lidt mere end 45 minutter og kostede 225 dirham (knap 400 kroner). Taxa er billig, men du kan også tage en shuttle bus.

Bemærk: Mit ophold lå i begyndelsen af marts. Det var før COVID-19 restriktionerne blev indført. Hotellet følger naturligvis alle COVID-19 anbefalinger og rutiner, der fremgår af Hiltons CleanStay-program, lokale forskrifter og standarder fra turistbureauet. Nogle hoteller og resorts kan være midlertidig lukket eller have lavet ændringer i forhold til beskrivelsen i denne og andre artikler. Derfor bør du kontakte hotellet for at afklare dine spørgsmål. Et ophold bør ikke reserveres alene ud fra beskrivelsen i denne artikel

Dette ophold blev muligt med støtte fra Ras al Khaimah Tourism Development Authority. Synspunkterne og vurderingerne i denne artikel er alene baseret på forfatterens holdninger.

Ankomst og check-in

Ved ankomsten gik vi straks hen til receptionen. Der er forskellige skranker, inklusiv en for medlemmer af Hilton Honors med status.

Da hotellet primært har rejsegrupper, kan det blive overfyldt i receptionen, når der kommer en bus fyldt med nye gæster. Vi blev straks betjent ved indtjeknings skranken for Honors medlemmer. To uger før ankomst så jeg, at vores reservation blev opgraderet fra et standard værelse til et Bay Club værelse med havudsigt. Værelset har 2 senge, Queen size. Det var en meget flot opgradering i betragtning af at vi ‘kun’ har Guldstatus! Under check-in-formaliteterne blev vi tilbudt en signatur DoubleTree-cookie. Også stedets front office manager kom forbi for at præsentere sig selv og give sit visitkort, så vi kunne kontakte ham, hvis vi skulle få brug for noget under vores ophold.

Ud over et kort over resortet fik vi også en ‘Guldkupon’, der giver 20% rabat på hotellets à la carte-restauranter og 15% rabat på forskellige aktiviteter, hotellet tilbyder. Vi fik også tilbudt højhastigheds-wifi til guld- og diamantgæster. Alt i alt var dette en imponerende check-in oplevelse, og hotellet giver flere ydelser til statusmedlemmer af Hilton Honors, end man normalt få på andre hoteller.

Som jeg nævnte modtog vi en opgradering til Bay Club. Dette er renoverede værelser i et separat område af hotellet. Receptionen ligger i hovedbygningen, som også huser standardværelserne. Til venstre for hovedbygningen ligger 5 bygninger i villa-stil, som huser Bay Club-værelserne. Vi havde et værelse på 4. sal i den første bygning. Portneren kørte os derhen.

Bay Club værelset

De 238 Bay Club-værelser er på hele 45 kvadratmeter. De er enten udstyret med King size- eller Queen size senge. Værelserne i stueetagen har en lille terrasse med direkte adgang til pool / strand, mens de andre værelser har balkon.

Værelset er ret stort og meget fint indrettet. Alt var lyst og moderne, men der var også lokalt inspireret udsmykning. Efter min mening fungerede de valgte farvenuancer godt. Værelset havde to komfortable queen size senge, en kommode, en Nespresso kaffemaskine og et stort TV som kunne ses fra sengene.

Mellem sengene og balkonen var et område med sofa, bord og to stole.

Vi kunne se havet fra altanen.

Badeværelset var meget rummeligt og pænt. Der var et separat karbad og bruserkabine. Sæbe og shampoo var produkter fra Crabtree & Evelyn.

Gæsterne i Bay Club værelser har et separat område i restaurant.

Standard værelser

DoubleTree by Hilton er et kæmpe hotel med i alt 723 værelser og suiter. Det er faktisk det største DoubleTree by Hilton hotel i Mellemøsten. Under mit ophold fik jeg mulighed for at se andre værelsestyper.

Standardværelserne er på 32 kvadratmeter. Fra balkonen er der udsigt til enten en pool eller havet. Der er ingen speciel udsmykning i disse værelser. Så værelserne kunne have været på et hvilket som helst DoubleTree hotel. Dermed er der en klar forskel mellem de nye Bay Club-værelser og hotellets klassiske standardværelser.

Hotellet har også Deluxe-værelser. Disse ligger i nogle mindre bygninger til højre for hovedbygningen. Deluxe-værelserne er på hele 45 kvadratmeter. Værelserne har enten balkon eller terrasse, hvorfra du har udsigt til havet. Værelserne er mere rummelige og har et separat opholdsområde. Badeværelset er også rummeligere og har både en bruserkabine og et badekar. Disse værelser ligger omkring den travle børnepool, og derfor må gæsterne forvente nogen larm om dagen.

Da hotellet primært er målrettet til børnefamilier, er der mange sammenhængende værelser. Standardværelserne har plads til to voksne og et barn. Deluxe- og Bay Club-værelserne kan højst have to voksne og to børn.

Pools og strand

Der er let at komme i vandet, når man opholder sig på resortet. Hotellet har en 650 meter lang strand i halvmåneform.

Sådan ser resortet ud. DoubleTree Marjan Island

Desuden er der 8 swimming pools inklusive en indendørs pool.

Ved hovedbygningen foran restauranten ligger en anden stor pool. Men der har du ikke sol hele dagen, da bygningens skygge på et tidspunkt kommer til at dække området

Den største pool til børn er placeret i haven mellem villaerne med Deluxe værelser. Her finder du også en swimming pool til de mindre børn, hvor vandet ikke er så dybt. Området kan godt blive overfyldt. Dette skyldes også, at dette område bruges til at holde de forskellige arrangementer, som organiseres af resortets underholdningsteam.

Resortet har også et lille vandland med ruchebaner og liggestole. Dette område er ideelt til familier med børn.

Restauranter

Al Marjan, der ligger ved siden af lobbyen og poolen, har åben hele dagen. Du kan derfor få morgenmad, frokost og middag. Alle måltider serveres som buffet. Du kan sidde både inde og ude i det fri. Om aftenen var der altid live underholdning, så forvent ikke, at du kan nyde en middag i fred og ro.

Ved siden af Al Marjan er reserveret et område til resortets Bay Club-gæster. Dér serveres samme buffet som i resortets hoved restaurant. Men der er meget mindre støj her. Nogle af bordene er reserveret til medlemmer af Hilton Honors med diamant- og guldstatus. Men der var altid masser af plads til os, så vi havde ikke brug for at bede om at få plads ved disse borde.

Vi spiste kun morgenmad på Al Marjan. Både udvalget og kvaliteten var som vi kunne forvente på et hotel som dette: Fint, men bestemt ikke ekstraordinært. Det var muligt at finde både den typiske “Continental Breakfast”, men også asiatiske og arabiske retter. Tjenerne så ud til at have travlt. Men vi kunne altid komme i kontakt med dem.

Langt de fleste af gæsterne var på halv- eller helpension. Nogle havde et ophold med All Inclusive. Det så ud til, at hotellet om aftenen tilbød en buffet med stort udvalg af retter. Vi valgte i stedet at spise på nogle af hotellets à la carte-restauranter.

Á la carte restauranter

Resortet har flere restauranter. Den italienske restaurant Vespa har servering både inden- og udendørs. Du kan indtage maden med en dejlig udsigt over havet. Vespa kan bestemt anbefales! Ved siden af Vespa ligger The Brasserie med fransk-europæisk mad. Tæt på begge restauranter ligger The Anchor: En britisk inspireret pub og sportsbar, med live underholdning og tv-skærme, der om aftenen viser forskellige sportskampe.

Når du fortsætter langs med bugten, kommer du til en bygning med en terrasse ud til havet. Her ligger 2 meget gode restauranter: “Meze” og “Sanchaya”. Meze har retter fra det tyrkiske / arabiske køkken. Sanchay serverer asiatiske retter. Menuen spænder fra det kinesiske til det cambodjanske køkken og restauranten serverer også sushi.

Ved børnepoolen kan du få snacks og sandwich hele dagen på “Boardwalk”. I lobbyen er der en cafee, og på 9. etage kan du nyde både en vandpibe og alkoholiske drikkevarer i ShoFee Rooftop Bar. Fra baren har du en dejlig udsigt over Marjan Island.

Der er en bar ved hver pool.

På den anden side af boulevarden, tværs overfor hotellet, ligger en coffee shop og en mobil burgerbar. Hvis du vil besøge restauranter udenfor resortet, må du enten tage hen på et nærliggende hotel eller til Al Hamra Mall.

Andre faciliteter

Resortet DoubleTree by Hilton Marjan Island har i hovedbygningen en Jouri Rose Spa . Det har både motionscenter, sauna og dampbad. Og du kan naturligvis også få forskellige typer massage. Bay Club har et separat spa med indendørs pool, der kun er til kvinder.

Da hotellets målgruppe er børnefamilier, har hotellet naturligvis mange tilbud til børn. Ud over den indendørs børneklub er der hver dag underholdning ved børnepoolen. Programmet har et alsidigt tilbud af aktiviteter – lige fra underholdning af en DJ til tegning & maling. Underholdningsteamet kan bestemt holde børnene travlt beskæftiget.

Danske rejsebureauer

Skulle du have lyst til at holde ferie på stedet, er der mange muligheder for at arrangere rejsen. Hvis du ikke selv vil organisere turen, er det bare at kontakte dit foretrukne rejsebureau for at undersøge mulighederne. Flere danske rejsebureauer har hotellet i deres program. Jeg kan eksempelvis nævne: Apollo, Atlantis, Spies, DTF-travel og Profil Rejser. Men du skal huske, at du ikke kan nyde godt af dine statusfordele i Hilton Honors, hvis du laver reservationen gennem et rejsebureau.

Vi har tidligere anmeldt Waldorf Astoria Ras al Kaimah og Hilton Ras al Khaimah Resort and Spa.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Ralph og bragt på vores britiske søsterside.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Service

Værelset

Faciliteter

Beliggenhed

Value for Money

Generel Vurdering

Konklusion

DoubleTree by Hilton Marjan Island Resort and Spa tilbyder et godt og stort resort. Man få en afslappende ferie i solen. Hotellet går målrettet efter at tilgodese behovene hos familier med børn. Derfor kan nogle af områderne på hotellet være godt besøgt - og du må også forvente nogen støj. Men hvis du rejser med små børn, så er hotellet perfekt. Der er både rigeligt med plads og aktiviteter til at holde ungerne beskæftiget
I modsætning til mange andre hoteller i Hilton kæden, har man her mange gæster med "all Inclusive" eller tilsvarende pakke-rejser. Det kan godt give en middelhavsagtig stemning. Det giver god mening at have en pakke med all inclusive, specielt for familier med børn, som gerne vil kende alle omkostninger på forhånd. Hvis du vil have en lidt mere luksuriøs oplevelse, så skal du reservere det dyrere Bay Club værelse og spise på en af hotellets á la carte restauranter (i stedet for blot at besøge buffeten). Bay Club værelset er virkelig noget bedre end et standard værelse. Par uden børn kan også nyde et godt ophold på hotellet, hvis de holder sig fra området omkring poolen. Men hvis du virkelig ønsker et luksuriøst ophold, bør du vælge det udmærkede Waldorf Astoria. Det ligger på den anden side af bugten. Men det er naturligvis til en væsentlig højere pris. Hvis du har guld eller diamant status i loyalitetsprogrammet Hilton Honors, og du reserverer hotellet direkte hos Hilton, så får du faktisk rigtig gode fordele på hotellet.

4.2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *