Ryanair startet ny rute fra Aarhus til Riga

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Ryanair starter endnu en splinterny rute fra Aarhus Airport. Den hippe hovedstad i Letland, Riga, kommer på afgangstavlen fra november. Det er den tredje nye rute Ryanair lancerer fra Aarhus Airport i år. 

Ryanair har fået et særdeles godt øje til Aarhus Airport. Og det tyder på, at det ikke bare er en hurtig forårsforelskelse. Det fremadstormende lavprisselskab lægger nemlig op til et seriøst langt forhold, der cementeres med endnu en ny direkte rute ud af Aarhus Airport. Turen går til Riga, som på få år er blevet en meget attraktiv storbydestination for en forlænget weekend. Tidligere i år præsenterede Ryanair yderligere nye direkte ruter fra Aarhus: De to solskinsruter til henholdsvis Korfu i Grækenland og Zadar i Kroatien. Det har InsideFlyer skrevet om i denne artikel.

Aarhus Airport sværmer for Riga

Riga er hovedstaden i Letland, det blev optaget i EU i 2004 og indførte euroen 10 år senere. Langt de fleste indbyggere taler engelsk. Det er derfor indlysende, at mange turister gerne vil besøge byen.

Riga er en interessant destination, som vi har sværmet om længe. Det er en by, som er værd at besøge på alle tidspunkter af året, og som rummer både storbycharme, østeuropæisk historie, shopping og kulturperler. Samtidig er det en kæmpe blåstempling fra Ryanair’s side, at de prioriterer Aarhus Airport for tredje gang inden for kort tid med en ny direkte rute. Det bekræfter, at de internationale flyselskaber er bevidste om det rejsepotentiale, der er i Aarhus og omegn, der faktisk også tegner sig som Jyllands største optageområde.

Nicolai Krøyer, administrerende direktør i Aarhus Airport

Den nye rute giver de jyske rejsende et fristende alternativ til de klassiske storbyer, hvis man har lyst til en weekendtur. Byen er en lille én af slagsen. Så man behøver ikke mere end nogle dage for at få én på opleveren. Ryanair’s afgange giver da også rig mulighed for at strikke en kort eller lang tur sammen. Der er tre ugentlige afgange fra Aarhus tirsdag, torsdag og lørdag hele året rundt.

Ryanair sætter kursen mod Riga den 2. november 2021 med tre ugentlige eftermiddagsafgange hele året rundt. Flyet afgår fra Riga kl. 15.20 og lander i Aarhus kl. 16.00. Herfra går det på vingerne igen kl. 16.20 med ankomst i Riga kl. 19.05. Flyveturen varer godt halvanden time, og der en times tidsforskel.

Riga: Det skal du se.

Jeg har altid været glad for Riga. Jeg havde en del arbejde i Letland i slutningen af 1990-er. Efter murens fald og Sovjetunionens opløsning. Over de sidste 25 år, har jeg kunnet se, hvordan byen har udviklet sig. Den er moderne og historisk på samme tid.

Riga ligger på kanten af den baltiske del af Østersøen. Byen byder på alt lige fra kulturelle perler, historiske vingesus, smuk arkitektur og eminente kulinariske overraskelser. På listen over ting man ikke må misse under besøget, står den gamle bydel. Den er på UNESCOs Verdensarvsliste med en af de største samlinger af Art Nouveau-bygninger i Europa. Bygningerne pryder bydelen med farverig arkitektur og krummelurer.

Den nye bydels bygninger er knap så kulørte og mere bombastiske. Hvad området ikke har i farver, har det til gengæld i liv og leben. Denne mindre turistede del af byen gemmer nemlig på hippe butikker, finurlige cafeer og fantastiske restauranter. Alt sammen tilsat en vibrerende ung stemning. En koldt-ned-af-ryggen-stemning hænger dog i hele KGB-museet, der tager dig tilbage til dengang, KGB’s brutalitet hærgede byen. En tur i de grønne åbne parker, på Kunstmuseet Bourse og Riga Central Market er også et besøg værd. Et dyk ned i den lettiske ølkultur i The Riga Beer Distrikt er et must for alle med hang til humle. Storbybreaket kan også kombineres med en badetur i Østersøen ved stranden Jurmala, der er Østeuropas svar på Miami Beach.

Jurmala. Stranden har også været brug maraton. Dette billede er taget fra løbet

For 25 år siden skulle jeg og mine kolleger altid have en flaske Riga Balsam med hjem til kontoret. Det blev en tradition. Drikken er en traditionel lettisk krydret sort bittersød likør fremstillet af 24 ingredienser: urter, krydderier, brændt sukker, honning, blomster og bær med 45% alkohol. Riga Balsam er en af de obligatoriske ting, du skal prøve, når turen går til Letland

Vi har tidligere bragt denne lille guide til Riga.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *