Guide: Riga på 24 timer

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Riga er en spændende by, som egner sig til en week-end tur. Her er et forslag til, hvordan du kan bruge 24 timer i Letlands hovedstad Riga. Udvalgte seværdigheder og restauranter præsenteres.

En tur til Baltikum har i en lang periode stået højt på min ønske liste. Så jeg er meget glad for, at jeg i slutningen af september fik muligheden for en lille rundtur med min gode ven Massi. Vi fløj fra Hannover til Riga med LOT via Warszawa. Tilbageturen var fra Tallinn.

Der er mange muligheder for at rejse fra Danmark til Letlands hovedstad. Air Baltic har direkte ruter både fra København og Billund til Riga, mens Norwegian har direkte fly fra København til Riga. Men man kan også rejse fra Billund eller København via eksempelvis Stockholm (med SAS), Frankfurt (med Lufthansa) eller Warszawa (med LOT).

24 timer i Riga

Når man kun har 24 timer i Riga, hvordan skal man så bruge denne korte tid? Dette spørgsmål stillede vi os selv allerede under mellemlandingen i Warszawa. Vi fik relativet hurtigt lavet en plan, så vi straks efter ankomsten kunne få et godt indtryk af den lettiske hovedstad. Vi ankom sent på eftermiddagen, og det var allerede begyndt at blive mørkt. Derfor tog vi en lille gåtur i gaderne i den gamle bydel i Riga. Vi gik forbi St. Peters kirken, og derefter en tur i de brostensbelagte gader, der var oplyst af gadelygterne. Det gav et meget charmerende indtryk af byen.

Allerede under denne første tur bemærker vi, at der er mange restauranter i Rigas centrum. De har specialiseret sig i vidt forskellige køkkener. Så vi kunne finde mad for enhver smag.  Man kunne frygte, at disse restauranter er de rene turistfælder – men det så vi ingen eksempler på. Vi syntes, at priserne er meget rimelige. Vi besluttede os for at tage aftensmaden på Restorans Riits, som er et glimrende sted. Dette besøg er nærmere beskrevet senere i artiklen.

Bagefter endte vi  i baren Sapņi un Kokteiļi, der efter sigende skulle være en af Rigas bedste cocktailbarer. Besøget viste sig at være en fuldstændigt fiasko. Ikke alene minder indretningen om et hvilket som helst andet sted. Drikkevarerne var også fuldstændig umulige at få ned. Jeg vil klar fraråde dig et besøg på dette sted!


Vi vågnede op til en rigtig solskinsdag, som var perfekt til at fortsætte vores rundtur i Riga. Vi kunne tage hul på vores sidste del af opholdet i byen. Vi ville gerne se den gamle bydel i Riga i dagslys, så vi tog igen samme tur, som vi gik aftenen før.

Vi gik gennem den gamle bydel og videre til katedralen i Riga. Vi trængte til en god kop kaffe og forlod den gamle bykerne. Vi havde nemlig udset os en bestemt cafe. På vej dertil krydser vi også en ret smuk park. Dem er der flere af i Rigas centrum. Efter blot 15 minutter ankommer vi til cafeen Rocket Bean.

Efter kaffen fortsætter vi til det centrale marked nær hovedbanegården. Markedet ligger på den modsatte side af Rigas centrum, så vi skulle igen passere den gamle bydel. Desværre er der ganske få stier i Riga. Efter lidt mere end 20 minutters gang, som også førte os gennem Esplanade Park, når vi frem til markedet.

I 1930-er blev Rigas marked anset for at være det største og mest moderne i Europa. Man kan næsten købe alt på markedet og i de tidligere haller for Zeppeliner luftskibene, er der en helt speciel atmosfære (se mere om de tyske luftskibe, der blev brugt mellem første og anden verdenskrig her)

Desværre var hallen med de forskellige spiseboder lukket, så vi tog frokosten på Siļķītes un Dillītes. Restauranten ligger i fiskepavillonen. Selv om atmosfæren ikke er specielt indbydende, er maden meget velsmagende.

Hoteller i Riga

Du har naturligvis brug for en overnatning, selvom du begrænser dit ophold i Riga til bare 24 timer. Her er en liste med nogle hoteller, som jeg kan anbefale

  • Grand Palace Hotel Riga (Hotelkæden Leading Hotels the World)
  • Grand Hotel Kempinski Riga
  • Radisson Blu Elizabete Hotel
  • Radisson Blu Daugava Hotel
  • Radisson Blu Ridzene
  • Radisson Blu Conference & Spa Latvija
  • Pullman Riga Oldtown

I 2019 åbner et AC Hotel by Marriott i Riga.

Spisesteder

Riga byder på en række gode spisesteder og barer. Lonely Planet, Latvia Travel og LiveRiga giver et godt overblik over restauranter, caféer og barer. En anden mulighed er In Your Pocket  Under vores ophold besøger vi følgende steder:

Restorans Riits

Restauranten ligger tæt på centrum, men ikke direkte i den gamle bydel.  Maden er meget velsmagende og priserne er ok. Vi fik en forret, hovedret, en flaske hvidvin og vand. Vi betalte 34 euro pr. person. Jeg vil anbefale den karamelliserede gedeost og lammestegen! Adressen og menuen kan findes her!

Rocket Bean

Du kan få en meget lækker kaffe, men også god morgenmad eller snacks i løbet af dagen på Rocket Bean Coffee House. Stedet kan nås til fods fra den gamle bydel.

Siļķītes un Dillītes

Her finder du både lækre fisk og chips, men også mange andre lækre fiskeretter. Det er et oplagt frokoststed og med et glas hvidvin til maden bliver frokostpausen perfekt.

Vores vidererejse

Vores videre rejse var for første gang ikke med fly. Vi tog en sejltur med Tallink Silja til Tallinn i Estland. Vi valgte endvidere at rejse en omvej via Stockholm. Så vi fik næsten et lille “minikrydstogt”, hvor vi også kunne opleve øjeblikke som dette:

Artiklen er oversat og bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Steffen og bragt på vores tyske søstersideHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *