Se hvad KLM gør med tomme plastik flasker

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

KLM laver tomme plastik (PET) flasker om til hjælpemidler til vedligeholdelse og reparation af flymaskiner. Det er indtil videre det eneste flyselskab, der gør dette.

Initiativet er et af en række tiltag, som KLM har gennemført under navnet ‘Fly Responsibly‘ for at blive mere miljøvenlig som flyselskab. Ligesom andre flyselskaber, tilbyder det hollandske flyselskab deres kunder tilkøb af CO2 kompensation og investerer selskabet i biobrændstof. Genanvendelse af plastik fra flasker er dog ret unik.

Fra flaske til 3D print

Tomme flasker indsamles efter flyvningerne og behandles til filament. Det er det råmaterial, som 3D-printere bruger. De behandlede PET-flasker kan derefter bruges i 3D-printere. Tidligere blev materialerne købt eksternt, hvilket betyder, at omkostningerne nu falder fra 60 euro til 17 euro pr. kilo ved at printe dem selv. De trykte dele bruges af KLMs Engineering & Maintainance afdeling. Et eksempel kan være et omslag som gør, at der ikke længere er behov for beskyttelsesbånd ved vedligeholdelse af turbinebladene. Derudover er der udviklet et værktøj til Boeing 787, som gør at bagagehylderne kan løsnes af én person i stedet for to.

Flyselskabet udfører indsamling og behandling i samarbejde med Morssinkhof Rymoplast og Reflow. KLM’s mål er at reducere restaffald til det halve i 2030 sammenlignet med 2011. Målet er at producere mindre affald og genanvende mere. Sidste år blev restaffaldet reduceret med 9 procent og 28 procent blev genanvendt.

I videoen herunder kan du se mere om 3D-print hos flyselskabet:

Billeder: KLM
Denne artikel er baseret på en artikel oprindeligt skrevet af Kilian fra vores søsterside Insideflyer.nl.



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *