Storbrand i parkeringshus ved lufthavnen London Luton Airport

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Tirsdag den 10. oktober 2023 ved 21-tiden lokal tid udbrød der en storbrand i et nybygget parkeringshus ved London-lufthavnen Luton i England. Alle flyvninger til og fra lufthavnen blev suspenderet frem til onsdag den 11. oktober 2023 kl. 16:00 lokal tid.

Taget på det nybyggede parkeringshus kollapsede delvist, da der tirsdag aften den 10. oktober 2023 udbrød brand. Parkeringshuset i flere etager kan rumme op til 1900 biler og det formodes at op mod 1200 biler er blevet ødelagt ved branden. Det nye parkeringshus havde ikke noget sprinkleranlæg til at kunne forhindre branden.

Brandvæsenet rykkede talstærkt ud med 15 brandbiler og mere end 100 brandfolk. Fire brandfolk og en ansat i lufthavnen blev sendt på hospitalet til observation for røgforgiftning. En person blev også behandlet på stedet i lufthavnen, men der var ikke sket nogen skader. Branden spredte sig med lynets hast og gik op igennem taget. Flere vidner til branden hørte også høje eksplosioner og flere bilalarmer der gik i gang.

Brandfolkene kæmpede natten til onsdag med at få branden under kontrol, så den ikke spredte sig til omkringliggende bygninger og køretøjer. Årsagen til storbrandens udbrud undersøges stadig onsdag morgen den 11. oktober 2023. Den foreløbige konklusion lyder på at branden ikke er påsat, men snarere at branden er opstået i en dieselbil og at branden derfra har spredt sig til andre biler. Det formodes derfor ikke, at en elbil har været årsag til branden.

Op mod 50.000 passagerer berørt

London Luton er Englands 5. største lufthavn næst efter lufthavnene i Heathrow, Gatwick, Manchester og Stansted. Luton-lufthavnen havde mere end 13 millioner passagerer i 2022, ligesom at lufthavnen også er et centralt benyttet knudepunkt for flere lavprisflyselskaber som EasyJet, Wizz Air og Ryanair.

Flere af de fly, der tirsdag aften skulle være ankommet til lufthavnen i Luton, måtte omdirigeres til andre lufthavne i nærheden, hvilket betød ændrede hjemrejseplaner for flere hundrede berørte passagerer. Branden menes at have skabt rejsekaos i form af aflysninger og forsinkelser for mellem 25.000 og 50.000 passagerer.

Lufthavnen udsendte tirsdag aften en pressemeddelse på det sociale medie X (tidligere Twitter), hvoraf det fremgår:

Vi prioritere at støtte brandfolk og ambulancetjeneste på stedet, så vi kan sikre både vores personale og passagerer. Vi arbejder hårdt på at gøre lufthavnen operationel igen hurtigst muligt. Alle fly er indstillet indtil kl. 16:00 lokal tid onsdag den 11. oktober 2023. Passagerer rådes til, ikke at tage til lufthavnen inden denne tid, da al adgang til området vil være stærkt begrænset. Passagererne skal tage kontakt til flyselskabet for yderligere information.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *