Test: Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen

Radisson Blu Hotel, Oslo Airport

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det første hotel du støder på, når du sætter dine fødder udenfor Oslo Gardermoen Lufthavns døre er hotel Radisson Blu Airport. Det ligger lidt til højre og er i kort gåafstand fra terminalen hvis man ankommer med fly.

Der går en sjov historie om dette hotel, som går på at en taxachauffør havde ventet 3-4 timer ved terminalen på en tur, og da han kommer op forrest i køen, kommer en fyr og beder ham om at blive kørt til netop dette hotel. Chaufføren siger at det ligger lige derovre, men passageren sagde at han ikke gider at slæbe sin bagage længere. Den opfindsomme taxachauffør vælger at overtage bagagevognen med fyrens bagage, og sagde “følg efter mig” og trillede den over til hotellets indgang, hvor han beder om 50 kroner og takker for turen. Så beholdte han sin plads i køen og fik forhåbentlig en langt mere indbringende tur derefter.

Om historien er sand eller ej kan jeg ikke sige, men ved min ankomst i Oslo lufthavn med fly en fredag eftermiddag i februar gik jeg på trods det kraftige snefald og fandt alligevel vej over til Radisson Blu Airport Hotel.

Hotellet kan karakteriseres som et typisk lufthavnshotel, velegnet til folk der overnatter imellem flyvninger eller til at deltage i kurser eller konferencer. Hotellet har 500 værelser i 5 forskellige kategorier. Standard, Business og 3 typer suiter. Prisen starter ved omkring 1300 norske kroner for en nat midt på ugen på et standard værelse, og strækker sig op til omtrent tre tusind norske kroner for den dyreste suite kategori. Hotellet har to restauranter og en bar samt et konferencecenter med 31 mødelokaler af varierende størrelser. Hotellets Fit4Flight wellnesscenter er udstyret med sauna og golfsimulator med 32 virtuelle golfbaner.

Jeg deltog i en konference i weekenden, og havde derfor draget fordel af et særtilbud som hotelkædens bonusprogram – Club Carlson – har til deres medlemmer på de to bedste niveauer – guld og Concierge, hvilket giver 2 nætter til prisen for en, så jeg betalte 1250 norske kroner for to nætter, hvilket er meget acceptabelt.

Det var en blid og venlig velkomst i receptionen, og da betalingskort formaliteterne var overstået, kunne receptionisten fortælle at takket være min Concierge status, havde de opgraderet mig til et bedre værelse, som jeg takkede hjerteligt for. Mit ønske om en temmelig sen checkout søndag, hvor mit fly ikke afgik før hen på aftenen blev også opfyldt. Bestemt en god start!

Hotellets reception

Mit værelse, eller det vil sige min suite, som det skulle vise sig at jeg blev opgraderet til, lå på 5. sal og havde udsigt over terminalen, kontroltårnet og den østlige del af lufthavnen. Det vil sige at jeg så flere parkeringshuse end landingsbane, men nu skulle jeg heller ikke sidde på mit værelse og se på fly denne weekend. Så i den forstand betyder ikke noget.

Suiten bestod af en stue del og en soveværelses del, og dette blev opdelt af et møbel med et fladskærms-tv på toppen, som kunne være instillet begge veje, så man kunne se TV fra sengen eller fra sofaen.

IMG_7173

I stue delen er der både en sofa og et spisebord med 2 stole. Jeg savnede dog et skrivebord til at arbejde ved. Man kan fint arbejde fra spisebordet, men det var stadig noget upraktisk på grund af at lampen der var over bordet bare hang i vejen.

Rundt om hjørnet til højre i billedet ovenfor finder vi soveværelset:

IMG_7174

Ved siden av TV’en står der en Nespresso-maskine og 2 halve flasker rødvin samt nogle snacks. I skabet nedenfor er minibaren:

IMG_7175

Minibaren er af den slags der har sensorer der registrerer når du tager noget ud, og opkræver det automatisk på din regning. Det betyder at du ikke kan sætte dine egne ting ind i minibaren, hvilket man ellers godt kunne forestille sig at have lyst til, når en 0,33L sodavand koster 54 norske kroner, og en halv flaske almindelig vin koster 375 norske kroner.

Soveværelset havde en stor dobbeltseng som var blød og dejlig at være i. Der var flere puder at vælge imellem, og der var fremsat både badekåber og tøfler på sengen.

IMG_7176

IMG_7177

Badeværelset ligger lige til venstre når man kommer ind af døren. Det var overraskende lille i forhold til hvad jeg havde forestillet mig i en suite. Men det indeholdte da alle de nødvendige af amenities. Men det største klagepunkt jeg havde var at bruseren var af typen sparebruser. I en suite havde jeg forventet en mere fornem bruser. En sparebruser bliver man jo knapt våd af.

IMG_7170

IMG_7169

Hotellet tilbød også en room-service menu, som stort set er den samme som hotellets restaurantmenu. Her er et lille uddrag:

I receptionen var der et hyggeligt område hvar man kunne læse en avis, slappe af eller småsnakke:

IMG_7197

Morgenmaden som blev serveret i Toots Restaurant og bar er inkluderet i værelsesprisen. Det skal være en stor restaurant for at betjene et hotel med 500 værelser, så her var der plads til mange gæster. Jeg har spist morgenmad her et par gange før og syntes at udvalget så mindre ud end før hen. Den varme buffet var temmelig lille.

Varm Buffet
Varm Buffet
Pålægsbuffet
Pålægsbuffet

Men så havde de også en ekstra menu, hvor man kunne bestille varme Morgenmadsretter frisklavet fra køkkenet. Den vejede måltidet op. Første morgen jeg spiste der tog det lang tid at få det bestilt, mens det på andendagen gik okay hurtigt. Det afhænger sandsynligvis af, hvor mange mennesker er i restauranten – men at man ikke har ting som røræg, bacon og stegte kartofler på buffeten finder jeg lidt mærkeligt og ubelejligt. Der er nogle, der knap nok har tid nok til morgenmaden og derefter ikke tager sig tid til at vente på en specialordre fra køkkenet, selvom det på den anden side er bedre at få noget frisklavet, end noget der kan have været længe på buffeten.

IMG_7193

Baren lå på vejen imellem receptionen og morgenmadsrestauranten, her er et par billeder derfra:

IMG_7194

IMG_7196

Og her kan du se manuen fra baren:

IMG_7199

A la carte restauranten ligger ved siden af baren – den var der dog ikke voldsomt mange der besøgte de dage jeg var der:

IMG_7195

Og her er menuen:

IMG_7190

Selvom jeg ikke prøvede a la carte menuen, men derimod spiste frokost og middag i forbindelse med konferencen, var det der blev serveret dér desværre ikke særligt imponerende. Nu ved jeg ikke hvad arrangørerne havde betalt for maden, men alligevel virkede det som om det der blev vægtet højst, var at give hotellet den største mulige profit. Maden fremstod desværre meget industriel og meget lidt spændende. Serveringen i pauserne på konferencen var dog fantasifuld og anderledes, så der var de gode.

 

Oprindeligt skrevet af Erling på Insideflyer.no



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

- Dejlig opgradering til suite
- Super god seng
- Godt isoleret værelse med lidt støj fra lufthavnen
- God udsigt
- Venlige ansatte

Cons

- Sparebruser
- Høje priser på både mad og drikke
- Lidt spændende mad...

Komfort/rum

Faciliteter

Service

Mad/Drikke

Value 4 Money

Generel Vurdering

Konklusion

Når man får to nætter til prisen for én, og bliver opgraderet til en suite, så bliver man selvfølgelig positivt indstillet. Og efter Norges standarter var dette bestemt et ophold over gennemsnittet. At priserne for mad og drikke er dyre er desværre blevet en standard for sådanne hoteller, og det er en skam at der ikke er bedre fokus på at kvaliteten skal leve op til prisen. Ellers er der nogle små detaljer her og der, som sandsynligvis kunne have været gjort bedre, men så er jeg nok lidt kræsen. Men alt i alt et fantastisk ophold i et stort værelse og positivt og venligt personale der trækker meget op.

3.9

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *