Anmeldelse: Radisson Blu Papirfabrikken, Silkeborg

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Midt i Silkeborg, lige ved Gudenåen. Her ligger Hotel Radisson Blu Papirfabrikken i en af de gamle fabriksbygninger. Servicen er i top, morgenmaden rigtig fin og værelserne har charme.

Papirfabrikken blev bygget for 175 år ved Gudenåen. Åen kunne både levere det nødvendige vand til papir produktionen, ligesom vandmøllen kunne levere energi til at holde maskinerne i gang. Dengang var området tyndt befolket, så Silkeborg by opstod omkring papirfabrikken. Firmaet Drewsen og Sønner på Strandmøllen nord for København stod bag dette industrieventyr. Sønnen Michael Drewsen var ansvarlig for opbygningen og driften af papirfabrikken. Han anses derfor for Silkeborgs grundlægger. Du kan læse mere om papirfabrikken her

Jeg besøgte hotellet før Coronaen ramte os i Danmark og restriktionerne begyndte at påvirke vores rejser. Hvis du besøger hotellet i dag, vil en række forhold sikkert være anderledes, eksempelvis morgenmaden.

Ankomst

Jeg kom med toget til Silkeborg og efter en rask gåtur i solskinsvejr var jeg ved hotellet. Det ligger smukt – og de gamle fabriksbygninger giver hotellet en historisk charme. Hotellet er nænsomt indrettet i den gamle bygning – med respekt for den oprindelige arkitekttur.

Check in var hurtig og uden nogen form for problemer. I receptionen kan man nyde et maleri inspireret af Asger Jorn. Det hænger over en rullevogn med mundgodter til gæsterne. Frugt, slik og nødder.

Værelset

Jeg er platinium medlem i loyalitetsprogrammet Radisson Rewards – og blev derfor opgraderet til en junior suite. Et rigtigt stort værelse med udsigt til Gudenåen. Det store vindue er i respekt for bygningens oprindelige arkitektur delt op i mange små ruder med de klassiske sprosser. Værelset har en behagelig sofa, et par gode lænestole og et udmærket arbejdsbord.

På skrivebordet stod en lille velkomstgave fra hotellet. En lille æske med slik. Dejlig jordbærsmag.

Værelsets minibar i køleskabet har et lille udvalg af kolde drikkevarer og snacks. Det er også muligt at lave en kop varm kaffe, te eller chokolade. Men jeg savnede at kunne lave en kop rigtig kaffe på en nespresso maskine, som vi kender fra mange af kædens andre hoteller.

Har du lyst til at supplere udvalget i minibaren, kan du besøge hotellets lobbybar. Den har et større udvalg.

Badeværelset

Badeværelset er i den traditioneller stil, vi kender fra mange andre Radisson hoteller. Jeg er specielt glad for, at det også har en brusekabine. Så slipper jeg for at hoppe op i badekaret, når jeg skal under den varme hane

Sæbe og shampoo er selvfølgelig i det kendte Radisson design.

Morgenmad

Den store morgenmads buffet serveres i hotellets restaurant “Michael D”. Restauranten er naturligvis opkaldt efter papirfabrikkens grundlægger Michael Drewsen og har udendørs terrasse ud til Gudenåen. Dér ville jeg gerne nyde min morgenmad om sommeren.

Du kan stort set vælge mellem alt, du kan ønske dig. En af hotellets specialiteter er hjemmelavet Nutella. Jeg tror ikke, at dette pålæg overholder alle regler om mærkevarer beskyttelse. Men jeg syntes godt om et alternativ til de kendte portionsanretninger i forseglet plastic.

Lobby baren

Lige ved siden af receptionen ligger hotellets lobbybar. Så receptionisten kan også servere en fadøl eller en drink til de tørstende gæster. Den hyggelige bar har en pejs, som spreder varme om vinteren. I sommerhalvåret kan man gå over parkeringspladsen og nyde sine drikkevarer ved Gudenåens bred.

Hotellet er også blevet brugt af forskellige sportshold, der har været i byen. Flere af holdene har foræret en spillertrøje med underskift fra alle på holdet.

En cykeltur til Himmelbjerget – eller langs Gudenåen

Har du lyst til at nyde den smukke natur omkring Silkeborg, kan du leje en cykel på hotellet.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

+ Beliggenhed
+ Service
+ Morgenmad
+ Værelset

Cons

- Kun instant kaffe på værelset. Nespresso maskinen manglede

Beliggenhed

Service

Morgenmad

Hygge og Historie

Generel Vurdering

Konklusion

Hotellet er rigtigt hyggeligt indrettet i en gammel fabriksbygning og ligger centralt i Silkeborg. Når du bor meget på hoteller i Radisson kæden, så følger du dig hjemme. Jeg savnede dog den Nespresso kaffemaskine, man finder på mange af kædens andre hoteller

4.3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *