Thai Airways sender deres Airbus A380 flåde på tidlig pension

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det ser ud til at at Thai Airways sender deres 6 Airbus A380 på en alt for tidlig pension. Det kom ud til flere medier i går, hvor det er en del af flyselskabet plan for rekonstruktion.

Udover deres Airbus A380, så ser det også ud til at vi ikke længere vil se Boeing 747 og Airbus A330-300 i luften igen i Thai farver.

Beslutningen om at fjerne disse 3 flytyper fra flåden sker ud fra den nuværende situation i verden og hvor lang tid der forventes at gå før et 2019 niveau er nået.

Det betyder at sammen med de 3 flytyper, så er Thai Airways også overvejelser om at opsige yderlige 395 piloter (primært de som har fløjet de 3 flytyper).

Helt generelt har Thai Airways også søgt at reducere omkostninger ved de leasingselskaber som ejer den primære del af flyene, samt at få genforhandlet aftalerne med motorfabrikanterne.

Ingen første klasse i fremtiden

Dette træk kunne også have den konsekvens at Thai Airways ikke vil have nogle først klasse i fremtiden.

Thai Airways First Class på Airbus A380. Foto: Henrik Olsen

Hvis det bliver sådan at deres Airbus A380 og Boeing 747 tages permanent ud af flåden, så er der ikke noget reelt første klasse produkt i luften mere. Thai Airways har kun tilbudt første klasse på netop de to flymodeller.

Thai Airways har dog en bestilling på 3 Boeing 777-300ER, hvor de efter sigende skulle være bestilt med første klasse ombord.

Det er dog meget usikkert om Thai Airways tager i mod disse fly i den nuværende situation.

Hvis første klasse forsvinder fra flyene, så er det også usikkert hvad Thai Airways vil gøre med deres ellers ganske udemærkede første klasses lounger i Bangkok. Disse må formodes at skulle ændres eller helt lukkes ned.

Det vil også blive noget sværere i fremtiden at finde tilgængelige bonusbilletter på første klasse inden for Star Alliance. Så dette kan gøre værdien af ens EuroBonus point lavere.

Kilde: The National Thailand og The ThaigerHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *