Ugen der gik…

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Så blev det påske, og selv om luftfarten nærmest ligger stille, så er der alligevel sket lidt i den forgangne uge.

Påske, er lig med helligdage, og helligdage er lig med der ikke sker meget i luftfarten. Lidt sker der dog alligevel, og det kigger vi nærmere på. Velkommen til ugen der gik.

Icelandair annoncerede ny flytype

Icelandair, som i mange år har været en trofast Boeing kunde, har søgt nye græsgange. Det islandske luftfartselskab, som også har Boeing 737MAX i flåden, har nu valgt at afløseren for selskabets Boeing 757 fly, skal findes i Europa. For første gang har Icelandair lagt en ordre ved europæiske Airbus. Flytypen som Icelandair har valgt er Airbus A321XRL, typen, og de vil blive sat i drift fra 2025. Selskabet har købt 13 stk. Af flytypen, med mulighed for at købe yderligere 12 stk af flytypen.

Et af de velkendte Icelandair Boeing 757 fly. (Photo BongoPlanes)

Fleet påbegyndte driften

Dette er faktisk en nyhed der er små 2 uger gammel, men stadigvæk aktuel. Danmark har fået et nyt fjernbusselskab. Busselskabet hedder “fleet“, og er ejet af Vikingebus. Med Fleet kan du eksempelvis komme fra Aalborg og til København for helt ned til 79kroner, og standardpris ved booking senest 24 timer før, er 119kr.-

Selskabet, kan på sigt, vise sig at blive konkurrenter til det verdensomspændende Flixbus, og til Molslinjens “Kombardo Expressen”

Columbia ophæver coronarestriktioner i lufthavne og fly

Det sydamerikanske land Columbia, har ligesom mange andre af verdens lande haft restriktioner forbundet med Covid-19 pandemien. Nu har det sydamerikanske land, valgt at ophæve landets sidste restriktioner, omkring brug af mundbind på fly og i landets lufthavne.

Restriktionerne for Covid-19, omkring vaccination og test, ved indrejse er ligeledes blevet ophævet, i forbindelse med ophævelsen af de luftfartsrelaterede restriktioner.

Avianca, det nationale luftfartselskab i Columbia, er omfattet af de ophævede restriktioner i landet: Foto: Magnus Lønfeldt

Iberia vil ansætte op til 2100 forud for en travl sommer

Grundet den kommende sommersæson, og det faktum at det spanske luftfartselskab Iberia, forventer en travlt en af slagsen. Ja så har selskabet varslet at de vil ansætte op til 2100 nye medarbejdere i Iberias Groundhandling, samt luftfartselskabet. Helt konkret, vil selskabet være på udkig efter 500 ansatte fordelt på kabinepersonale, og 1600 ansatte i groundhandling.

En Airbus A320 på jorden i Madrid: Foto: André Jørgensen

Har du en historik over dine flyvninger, som du ønsker at dele med andre læsere af InsideFlyer? Så kan du med fordel lægge dit leksikon op på vores forum i denne tråd.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *