Ugen der gik…

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

En længere sommerferie, og en luftfartsverden er atter er vågnet op på kontorgangene rundt om i verden. Datoen siger den 17. September, og vi er nu tilbage med Ugen der gik.

Efteråret er kommet. Luftfarten buldre der ud af, og efter flere lufthavne har meldt om en ny rekord på antallet af rejsende, så kigger vi nu atter imod den forgangne uge og hvad der er sket rundt om i verden.

Lufthansa Gruppen fortsætter lanceringen af City Airlines

Lufthansa og EuroWings foto: André Jørgensen

Lufthansas nye satsning “kaldet City Airlines” fortsætter planerne imod lancering. Selskabet der ligesom “Lufthansa Cityline” er et feederselskab til Lufthansas store hubs i helholdsvis Frankfurt og München regner med at blive endelig lanceret i 2024.

City Airlines der i Juni, i år fik sin endelige driftslicens forhandler i øjeblikket blandt andet med Lufthansa Cityline om flytning af medarbejdere fra det ene selskab og til det andet.

Aerolíneas Argentinas annoncerede ny rute

Aerolineas Argentinas i Madrid Barajas: Foto: André Jørgensen

Det nationale luftfartsselskab i Argentina har annonceret en ny rute. Aerolineas Argentinas har for nyligt annonceret at selskabet åbner endnu en rute fra Uruguay og til Argentina.

Ruten vil afgå fra Mar Del Plata i Argentina og til hovedstaden Montevideo i Uruguay. Der vil være 2 ugentlige afgange mellem den 3. Januar og 3. marts 2024.

Emirates og Etihad genoptager Lagos flyvninger

Etihad Airways B787-9 (A6-BLE) taking off from RWY 04 at Geneva Cointrin Airport (GVA) (Photo BongoPlanes)

De 2 store luftfartsselskaber Etihad Airways og Emirates genoptager deres flyvninger mellem Henholdsvis Abu Dhabi og Dubai, og til Nigerianske Lagos.

Dette sker på grund af de diplomatiske spændinger mellem UAE og Nigeria er blødt lidt op efter forhandlinger landene i mellem. Striden bunder blandt andet ud i at Nigeria ikke har ville betale udestående udenlandsk valuta i form af dollars til de 2 luftfartsselskaber, der har penge indefrosset i den nigerianske centralbank.

Air Astana lancerede flyvninger til Israel

Air Astana B767-3KY(ER)(P4-KEB) at Seoul Incheon Airport (INC)(Photo BongoPlanes)

Det prisvindende luftfartsselskab fra Kazakhstan, Air Astana har lanceret flyvninger til Israel. Det sker efter at selskabet har lanceret en rute fra kazakhstanske Almaty og til Tel Aviv.

Ruten vil blive befløjet 2 gange om ugen på torsdag og søndage, med et Airbus A321LR fly. Flyvetiden er estimeret til cirka 5 timer og 50 minutters flyvning.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *