Ugen der gik…

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Så blev det atter tid til et tilbageblik på den forgangne uge. Det er nu den 5. marts, og vi skal nu se tilbage på hvad der rørte sig i rejseindustrien i den forgangne uge. Velkommen til Ugen der gik…

I denne uge skal vi kigge nærmere på følgende emner:

1.540 fly estimeres at blive leveret i 2023

Det er en stigning på 24% i forhold til året før og dermed ser det ud til at fly efterspørgselen på rejser gør at flyselskaberne fortsætter med at indkøbe nye fly.

Norse starter 4 nye ruter op

Norse fortsætter ekspansionen og åbner 4 nye USA ruter fra London Gatwick. Det er til San Francisco, Los Angeles, Washington DC og Boston. Derudover vil du kunne flyve til New York og Orlando med Norse fra London Gatwick.

Følg pilotelever på Youtube

TV2 Østjylland har for en tid siden lavet en serie, hvor de følger nogle pilotelever. GreyBird Pilot Academy er stedet eleverne får deres teori og praktiske erfaring.

Se afsnit 1 her.

Finnair servere nordisk vin

Finnair har samarbejdet med det finske Aiona Winery om at lave en ny dessertvin. Den skal bruges til flyselskabets rejsende i Business Class.

Vinen er lavet på de finske “cloudberries”, som med et udseende, der ligner en hindbær og farven på en lys saftig appelsin, er skybær – også kendt som bakeapples og laksbær med lav busk, afhængigt af hvem du spørger-en sjælden godbid.

De vokser næsten udelukkende i Skandinavien (Norge og Finland), Rusland, Canada og Alaska.

Derudover er den balanceret med honning og citronmarmalade, som giver den en rig gylden farve.

Emirates har genbrugt mere end 500.000 kilo plastik og glas på et år

Emirates har genbrugt 500.000 kilo plastik og glas igennem 2022. Det er sket ved at samle flasker ind på deres flyvninger, som så er blevet genbrugt.

Vægten af det indsamlede svarer til en fuldt lastet Airbus A380.

På hvert fly, som lander i Dubai, har besætningen arbejdet på at dele glas og plastik flasker fra hinanden. Det er så blevet sendt til genbrug.

Aarhus Airport Hotel åbnede 1. marts

Aarhus Airport Hotel bliver Danmarks første lufthavnshotel, der ligger i selve lufthavnen. Det digitale hotel åbner den 1. marts.

Aarhus Airport Hotel blev Danmarks første lufthavnshotel, der ligger i selve lufthavnen. Det digitale hotel åbnede den 1. marts 2023.

Rejsende og luftfartspersonale kan nu gå tørskoet mellem hoteldøren og afgangs- eller ankomsthallen i Aarhus Airport. Lufthavnen åbner Danmarks første lufthavnshotel, der er integreret direkte i terminalen.

Air India oplyser at Vistara ophører som eget navn

File:Vistara Airbus A320-232 at Delhi Airport.jpg
Foto: Wikimedia Commons

Dette blev i ugen oplyst ved en online pressebegivenhed. Der sagde Air India CEO Campbell Wilson, at når opkøbet er endelig godkendt, så ville de to selskaber blive til en og det er under navnet Air India.

Det forventes at ske i løbet af marts 2024.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *