Ugen der gik…

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Så blev det atter et nyt år, og her hos InsideFlyer, kigger vi nu tilbage på den forgangne uge, som ligeledes er den første uge af året 2023.

I vores “Ugen der gik…” giver vi en hurtig opdatering på de nyheder, som ikke fandt plads i en af vores daglige artikler. Det er med til at give dig et endnu bedre overblik om netop ugen der gik.

At rejse tilbage i tiden…

Har du altid kunne tænke dig at tage på en tidsrejse og rejse tilbage i tiden? En enkelt gang om året er dette faktisk en reel mulighed. Hvis du hopper på et fly fra eksempelvis Tokyo og flyver til lad os sige Honolulu, ja så rejser du faktisk tilbage i tiden og kan fejre nytåret hele 2 gange. Næste mulighed bliver årsskiftet 2023-2024.

De største flyruter…

Hvilke flyruter er de største passagermæssigt rundt om i verden? Jo der er lidt variation fra år til år. En genganger der dog ALTID er med på listen er Seoul Gimpo – Jeju. Netop Seoul-Jeju ruten har i mange år været den største flyrute i verden, og i opgørelsen for de største passagerruter i 2022, er Seoul Gimpo – jeju atter den største flyrute på planeten.

Rusland købte 10 fly fri…

I Rusland, så man at Aeroflot har frikøbt 10 fly fra et irsk leasingselskab. Flyene, hovedsageligt Boeing 777-300ER, vil derved komme på russisk register, og vender dermed IKKE tilbage til Irland.

Korean air fremlagde sine fusionsplaner…

Tirsdag morgen var Korean Air ude og annoncere at selskabet forventer at landsmanden Asiana Airlines vil være opkøbt inden udgangen af 2023.

Avianca kan forvente kommende konkurrence…

Mange ved at Bogota i Columbia er et HUB nærmest domineret af det sydamerikanske flyselskab Avianca. Nu vil et andet af kontinentets store selskaber atter øge sin tilstedeværelse i den Columbianske hovedstad. Latam har været inde og søge slots til bl.a en rute mellem Bogota og Orlando i Florida.

Afrikansk flyselskab fik endelig lov til Heathrow operationer…

I nu lidt over 2år har det afrikanske luftfartsselskab forsøgt at få en fod indenfor i London Heathrow lufthavnen. Flyselskabet har fået afslag, fordi at lufthavnen i Entebbe, som er hovedstaden i Uganda ikke har en godkendelse ved UK CAA, som er Englands luftfartsmyndigheder.

Nu ser det dog ud til at det er lykkes for det Uganda basserede luftfartsselskab alligevel at få en fod indenfor i England. CAA. Har meddelt Uganda Airlines at flyselskabet er velkommen i Heathrow, hvis det flyver igennem et land, som i forvejen har en CAA certificering.

LOT sagde farvel til gammel kending…

Polske LOT har i hele sin eksistens haft Turbopropfly i selskabets flyflåde. Det har LOT ikke længere. Den 1 Januar 2023, fløj selskabet ligeledes sin sidste tur med en Dash 8, på ruten mellem Warszawa og Gdánsk. Afløserne bliver forskellige modeller af det Brasilianske mærke Embraer.

Mindre uheld i Kastrup var skyld i aflysning…

Ville du gerne til Thailand? I så fald måtte du mandag væbne dig med tålmodighed hvis du fløj med Sunclass. Et mindre uheld, med en rengøringstruck var årsag til at det oprindelige fly måtte aflyses. Et erstatningsfly blev hentet ind, og fløj afsted tirsdag.

Conviasa i mindre Brasiliansk offensiv…

Kender du til Conviasa som er det nationale flyselskab fra Venezuela? Nu bliver der måske større chance for at komme til at stifte bekendtskab med dette eksotiske flyselskab. Conviasa planlægger at åbne ruter mellem Venezuela og Brasilien. Blandt andet vil flyselskabet åbne en rute mellem Caracas og São Paulo i Brasilien.

Transavia annoncerede frekvensøgning fra København…

Opdatering til en artikel vi skrev i fjor: Transavia åbnede som bekendt en rute til København, fra Paris-Orly lufthavnen. selskabet planlagde i Torsdags frekvensøgning, til sommerprogrammet 2023 Ruten nu vil blive fløjet med 5-6 ugentlige afgange, fremfor de oprindelig planlagte 3-4 ugentlige. Spanske Vueling opjustere ligeledes ruten mellem København og Paris Orly til 5-6 ugentlige afgange.

Düsseldorf blev ligeledes annonceret…

Ny PLAY rute til Düsseldorf: Jylland fik i Torsdags lanceret flere ruter til Keflavik, fra blandt andet Aalborg. De danske ruter var ikke de eneste lanceringer af nye ruter hos det Islandske selskab. PLAY har udover ruterne til Jylland også annonceret en ruteåbning til tyske Düsseldorf. Ruten åbner 1 Juni med 3 ugentlige afgange.

En gammel kending sagde “næsten” helt farvel…

Kender du flytypen DC-10? Det bør du næsten gøre idet at blandt andet SAS tidligere har haft adskillige fly af typen i deres flyflåde. Den sidste kommercielle operatør af Typen “FedEx Express” som er et fragtflyselskab, har nu endegyldigt valgt at sende sine sidste fly af typen på pension. Med pensionen er det derved slut med flytypen i kommerciel luftfart. Der vil fortsat flyve nogle DC 10 fly rundt, som blandt andet “Orbis flyvende øje hostpital”.

Flyr offentliggjorde passagertal for 2022…

I Fredags kom det ud at norske flyr har offentliggjort passagertal for året 2022. Selskabet har fløjet med små 1,6millioner passagerer, i det forgangne år. Flyselskabet og havde ligeledes et snit på at flyene var 74% fyldte i løbet af 2022.

JetBlue søgte yderligere slots til en “double up” i Heathrow…

I fredags kom det frem at amerikanske JetBlue har leaset ekstra slots i London Heathrow. Slotsne er leaset af Etihad Airways og muliggør en ekstra daglig flyvning mellem Heathrow og New York JFK. Maskinen der bruges vil overnatte i Heathrow, og vende tilbage imod New York, næste dag som en morgenflyvning til “byen der aldrig sover”.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *