Her er danskerne bedst til at undgå madspild ifølge Scandic og Too Good To Go

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Scandic og Too Good To Go har netop opgjort, hvor i landet danskerne er bedst til at “redde” overskudsmad fra morgenbuffeten på kædens 26 danske hoteller. En nylig analyse fra YouGov viser, at hoteller med buffet, ifølge danskerne, har et stort ansvar for at bekæmpe madspild.

I disse dage sætter mange danskere en masse julemad til livs, men samtidig er der også risiko for, at en stor del af det havner i skraldespanden. Det er imidlertid ikke kun i de danske hjem, at man bør være ekstra opmærksom på at undgå madspild. Også hoteller med buffet bør fokusere på at sikre, at så lidt mad som muligt går til spilde. Det mener danskerne nemlig ifølge en nylig analyse af YouGov for Scandic.

Nu har Scandic og Too Good To Go, der har som mål at bekæmpe madspild, i en ny opgørelse set på, hvor i landet danskerne er bedst til at ”redde” overskudsmad fra morgenbuffeten på kædens 26 danske hoteller. Og det bliver en sikker sejr til det vestlige Danmark med Aarhus, Horsens og Esbjerg på de tre første pladser.

På Scandics 13 hoteller i Jylland er der reddet 15.500 måltider mod knap 6.400 på Scandics sjællandske hoteller. Fynboerne har afhentet lige over 1.200 måltider.

18 tons mad reddet

Siden slutningen af 2017 har Scandic haft et strategisk partnerskab med Too Good to Go. Samarbejdet indebærer, at brugere af Too Good To Gos app hver eneste dag kan bestille og afhente en måltidsboks med overskydende mad fra morgenbuffeten på alle Scandics 26 hoteller i Danmark. Samarbejdet er et led i hotelkædens fokus på både miljømæssig og social bæredygtighed.

Karsten Felvang Nielsen, Scandics Food & Beverage-direktør i Danmark siger:

Vi er henrykte over samarbejdet med Too Good To Go, og vores nye opgørelse viser tydeligt, at jyderne virkelig udnytter, at man kan kombinere et bæredygtigt valg med et godt tilbud. Nationalt set er vi stolte over, at så mange danskere har valgt at hente en måltidsboks hos os, og på den måde hjulpet med at bekæmpe madspild. Vi ser hele tiden på nye udviklingsmuligheder for samarbejdet og har for nylig introduceret muligheden for at bestille sin måltidboks hele døgnet. Det har allerede øget efterspørgslen med over 20 procent.

Mikkel Fog, landechef for Too Good To Go i Danmark siger:

Danskerne er vilde med overskudsmad, og vi er vilde med, at Scandic vil være med på (mad)vognen. Buffeter kan næsten ikke undgå at have mad til overs – så her er det vigtige altså, hvordan det håndteres. Det er allerede en succes for Scandic, og vi håber, at andre hoteller også vil være med til at redde overskudsmad sammen med vores forbrugere.

I alt har Scandics brugere via Too Good To Gos app reduceret mere end 18 tons madspild siden slutningen af 2017. Det svarer til 36 tons CO2-udledning eller 45 danske familiers årlige elforbrug.

Flere restauranter, caféer, bagerier og supermarkeder er også med i ordningen. Over en million brugere har allerede hentet Too Good To Go-appen ned på mobilen og været med til at redde flere måltider.

Fejrer 25-års-jubilæum for bæredygtighedsarbejdet

Scandic startede sit strategiske arbejde med bæredygtighed i 1993. Som første hotelkæde introducerede Scandic ideen ”hæng dit håndklæde op”, hvilket appellerer til, at gæsten kan bruge håndklædet mere end en enkelt gang. Siden 1996 har Scandic-koncernen nedbragt CO2-udledningen med mere end 60 procent. Scandic har som mål, at selskabet i 2020 vil være den hotelkæde, der har den laveste CO2-udledning. Som bevis for hotelkædens dedikerede miljøarbejde er alle Scandics danske hoteller som de eneste svanemærket af Miljømærkning Danmark. Tidligere kunne Scandic også offentliggøre, at hotelkæden vil stoppe brugen af plastiksugerør og -cocktilpinde.

Her reddes flest måltider
Scandic Aarhus City: 2.170 måltider
Scandic Bygholm Park, Horsens: 1.930 måltider
Scandic Olympic, Esbjerg: 1.500 måltider

Se en video fra Too Good To Be Go om hvordan du kan være med til at reducere madspild og købe lidt billigere mad samtidig.



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *